Wimbledon, 4. dan: Hercogova v tretjem krogu!

Uncategorized 6. Jul 20179:57 > 10:15
Getty Images

Polona Hercog je v drugem krogu turnirja v Wimbledonu proti Varvari Lepčenko po dolgem in napornem obračunu, prišla do uvrstitve v tretji krog, kar ji do zdaj v Wimbledonu še ni uspelo. Danes v akciji še Katarina Srebotnik v konkurenci dvojic.

Četrti igralni dan v Wimbledonu prinaša dva pomembna obračuna za slovenski tenis. Polona Hercog, ki že dolgo ni bila tako nizko na WTA lestvici na Church Roadu doživlja preporod. Na travnati podlagi je v zadnjem tednu dobila kar pet dvobojev, saj se je na turnir uvrstila skozi sito kvalifikacij, zdaj pa delo z odliko opravlja tudi v glavnem delu žreba.

Hercogova je v prvem krogu premagala Anniko Beck, zdaj pa jo je pričakala Američanka Varvara Lepčenko, 68 teniška igralka sveta. Lepčenkova je v Wimbledonu najdlje prišla do 3. kroga, Polona Hercog pa na travnatem turnirju velike četverice tja še ni posegla, ji je pa to uspelo na OP Francije leta 2010.

To je bil že šesti medsebojni dvoboj Slovenke in Američanke, pred obračunom pa je v zmagah s 3:2 vodila Varvara Lepčenko. Enkrat sta se igralki že srečali na travnati podlagi, to je bilo lani v s’Hertogenboschu, ko je Američanka slavila s 6:4 in 6:0. 

Igralki sta bili v prvem nizu sila izenačeni, obema je uspel po en odvzem servisa nasportnici, kar je na koncu niza pomenilo, da je zmagovalko določila podaljšana igra. Hercogova je žal ni dobila in momentum se je nagnil v smer Američanke. 

To pa slovenske teniške igralke ni potrlo, v drugem nizu je kar štirikrat odvzela servis Lepčenkovi, kar je bilo dovolj za zmago s 6:2 in za to, da je izsilila tretji, zadnji in odločilni niz. Lepčenkova je v tem nizu dobila le dve igri, obe na servis Hercogove.

V tretjem nizu je Polona začela silovito in kot bi mignil prišla do vodstva s 3:0 v igrah in te prednosti do konca obračuna ni izpustila iz svoji rok.

Hercogova se bo v tretjem krogu pomerila s Svetlano Kuznjecovo.

Srebotnikova med dvojicami

Na turnirju v konkurenci ženskih dvojic bo danes igrala tudi Katarina Srebotnik, ki je skupaj z ameriško partnerico Abigail Spears šesta nosilka turnirja dvojic. Slovensko-ameriško kombinacijo v 1. krogu čaka brazilsko-hrvaška naveza Beatriz Haddad Maia, ki je včeraj dobro namučila Simono Halep in Ana Konjuh.

Spored:

Osrednje igrišče: Gael Monfils – Kyle Edmund, Karolina Pliškova – Magdalena Ribarikova, Roger Federer – Dušan Lajovic

Igrišče št. 1: Adam Pavlašek – Novak Đoković, Dominic Thiem – Gilles Simon, Kirsten Flipken – Angelique Kerber