Hercog: Grizla bom za vsako točko!

Getty Images

Polona Hercog je po treh zmagah v kvalifikacijah izjemno formo zadržala tudi v glavnem delu turnirja v Wimbledonu. Mariborčanko v 3. krogu čaka osma igralka sveta Svetlana Kuznetsova.

Edini medsebojni obračun med Polono Hercog in Svetlano Kuznetsovo je dobila Rusinja leta 2014, ko je na OP ZDA slavila s 6:3 in 6:2. Na sveti travi bodo pogoji za igro povsem drugačni, tudi Mariborčanka v odličnem stanju pričakuje dvoboj z Rusinjo. “Mislim, da je preboj v tretji krog Wimbledona velik uspeh po vseh stvareh, ki so se mi dogajale, po vseh poškodbah in operaciji. Tudi prebiti se na grand slam skozi kvalifikacije je zelo zahtevno. Tako, da sem s tem rezultatom zelo zadovljna in ponosna na sebe. Ampak stvari, ki sem jih dosegla so za mano, sedaj je treba iti naprej. Trenutno sem zelo motivirana. Tisti čas, ko nisem mogla trenirati, mi je dal misliti, kako bi bilo, če tenisa več ne bi mogla igrati. In vsekakor, ti te stvari dajo ponoven zagon,” je odločena Hercogova.

Najboljša slovenska igralka je po napornih obračunih v Londonu že malce utrujena, a to ne bo niti malo vplivalo na njeno naslednjo predstavo: “Utrujenost do neke mere je prisotna, to je nekaj normalnega. Mislim, da so tudi ostale igralke utrujene, saj je igranje na travi fizično zelo zahtevno. Pri meni je bolj prisotna ta pozitivna evforija z rezultati, zadovoljstvo na terenu, tako da se potem te stvari izničijo.”

Hercogova obljublja, da bo tudi v obračunu s Kuznecovo poskušala odigrati svoj najboljši tenis in se prebiti v naslednji krog: “V naslednjem krogu me čaka zelo izkušena igralka, Svetlana Kuznetsova. Najin edini dvoboj je dobila ona, ampak sedaj je situacija drugačna. Igra se na grand slamu, na travi. Za mano je veliko tekem, mislim, da se lahko tukaj marsikaj zgodi. Jaz grem v tekmo z veseljem, z zagnanostjo, seveda bom grizla za vsako točko. Upam, da bom lahko prikazala svojo najboljšo igro.”