Vzhajoča zvezda Zverev: Dva neverjetna tedna!

Getty Images/Minas Panagiotakis

Peti naslov letos, drugi zapored, deset zaporednih zmag. Alexander Zverev igra najboljši tenis v karieri pa šteje komaj 20-let.

Zadnjič, ko je nek igralec izven “velike četverice” osvojil dva zaporedna turnirja serije Masters, je bilo leta 2007, ko je to uspelo Davidu Nalbandianu. Deset let kasneje zgodovino na novo piše Alexander Zverev, ki je presrečen, potem ko je pred Montrealom slavil že v Washingtonu.

Osvojiti dva naslova serije Masters v enem letu je nekaj neverjetnega. Igral sem dobro v Washingtonu in tudi tukaj v Montrealu. Dva neverjetna tedna, čutim, da igram svoj najboljši tenis v življenju. Žreb v Cincinnatiju je zelo težak. Ne vem, ali bom tudi na naslednjem turnirju prišel daleč, saj sem tudi malce utrujen. Toda zelo sem srečen, kako stvari trenutno stojijo,” je bil zadovoljen 20-letnik.

Zverev je v finalu Rogers Cupa nadigral 16-let starejšega Rogerja Federerja, najuspešnejšega igralca v zgodovini tenisa. “Odlično se poznava, pogsto sva trenirala skpaj. Zelo sem srečen za njega, ker je dvignil nivo svoje igre, a ne za eno stopničko, temveč za dve. V prihodnosti mu želim vse najboljše in nadejam se, da bo sezono zaključil v velikem stilu,” je kapo pred vzhajajočo zvezdo snel tudi sam Roger Federer.

%MCEPASTEBIN%