Nadal: Lačen sem novih zmag

Richard Heathcote, Getty Images Sport

Prvi igralec sveta Rafael Nadal poudarja, da ni utrujen po prvem delu sezone, temveč ravno nasprotno - želi biti dominanten tudi v zadnjem delu sezone. V 2. krogu OP ZDA je izgubil prvi niz, nato pa gladko izločil Japonca Tara Daniela.

Na začetku sem bil malce nervozen, kar je on izkoristil. Bil sem pod pritiskom. Vesel sem, da sem se uspel vrniti. Hitrost je bila dobra, napredoval sem. Najpomembnejše je, da sem uspel na visokem nivoju odigrati zadnja dva niza. Zadovoljen sem. So dnevi, ko enostavno ne igrate dobro, vendar zmagujete. To je tisto, kar dela razliko. Dobro treniram, tako moram tudi tekmovati,” je po zmagi proti Taru Danielu s 4:6, 6:3, 6:2, 6:2 dejal Rafael Nadal.

“Kralj epska” se je po izgubljenem prvem nizu uspel zbrati in v nadaljevanju zaigral veliko boljše. “Ko igrate dobro, včasih en udarec naredi razliko. Toda danes sem imel okoli 40 winnerjev. To ni slaba številka. Toda 35 neizsiljenih napak je. To moram popraviti. Moram igrati z občutkom, da ko udarim, ne bom zgrešil. Tako moram igrati, če želim uspeti tukaj,” je nadaljeval Rafa.

Na vprašanje, ali je utrujen po napornem delu prve sezone, je bil Nadal jasen: “Nisem utrujen. Lačen sem zmag in želim igrati. Vznemirjen sem, ker sem tukaj, saj je to zadnji veliki turnir v letošnjem letu. Naredil bom vse, da izkoristim priložnosti, ki se mi tukaj ponujajo. Delam intenzivno, s pravim odnosom in to poskušam tudi na igrišču. Prva dva dvoboja nista bila sijajna, toda sem v tretjem krogu.”

V dvoboju za četrti krog ga čaka Argentinec Leonardo Mayer. “Mayer igra dobro, ima samozavest. Premagal je Gasqueta in Sugito. Ima kvaliteto. Moram igrati boljše kot sem, če ga bo želel premagati,” je odločen Nadal.