Mischa Zverev ugnal Isnerja, spodnji del žreba puščava

Steven Ryan, Getty Images Sport

Z zmago Mische Zvereva in Sama Querreya se je zaključil peti igralni dan na letošnjem OP ZDA v tenisu. Do osmine finala se je v spodnjem delu žreba prebilo šest nosilcev, od katerih je na papirju največji favorit zdaj 19. igralec sveta, Pablo Carreño Busta!

Starejši Zverev je ponoči do zmage nad Johnom Isnerjem prišel s svojim standardnim slogom igre – servis in potem na mrežo. Američana je premagal s 3-0 v nizih in se, tako kot v Melbournu letos, približal četrtfinalu. Takrat ga je po zmagi nad Andyem Murrayem porazil Roger Federer.

 Zverev se bo za četrtfinale udaril s Samom Querreyem, ki je po štirih nizih 4:6, 6:2, 6:4, 6:4 porazil Moldavca, Raduja Albota. Edini preostali Američan v glavnem delu tekmovanja je s tem ponovil najboljši dosežek v New Yorku, kjer je leta 2010 tudi igral osmino finala.

Spodnji del žreba, opustošen močnih nosilcev, je sedaj za marsikoga velika priložnost, da pride do vrhunskega dosežka. Ob odsotnosti velikih teniških imen, je že sedaj jasno, da bo nekdo od naslednjih igralcev prvič zaigral v finalu turnirja velike četverice: Kevin Anderson, Denis Šapovalov, Pablo Carreño Busta, Lucas Pouille, Diego Schwartzman, Sam Querrey, Mischa Zverev.

Komu pa vi privoščite?