Kanepijeva presenetila Kasatkino, Coco s Pliškovo

Uncategorized 4. Sep 201723:06 > 23:10
Mark Kolbe, Getty Images Sport

Ameriška tenisačica Coco Vandeweghe se je uvrstila v četrtfinale OP ZDA, največje presenečenje turnirja pa je uspelo 32-letni Estonki Kai Kanepi, ki se je prvič po štirih letih prebila med najboljših osem na turnirjih velike četverice ter s tem izenačila svoj najboljši izid.

Ena izmed treh preostalih Američank v žrebu, Coco Vandeveghe je po uri in 40 minutah z 2-0 v nizih (6:4, 7:6) premagala Lucie  Šafařovo ter s tem dosegla največji uspeh na turnirju v New Yorku. Za polfinale se bo pomerila s Karolino Pliškovo.

Estonka Kaia Kanepi je v drugem večernem obračunu s 6:4, 6:4 premagala 20-letno Darjo Kasatkino in bo tako že šestič nastopila v četrtfinalu turnirja za Grand Slam. Še nikoli doslej se ni uvrstila v polfinale (2x Wimbledon, 2x Roland Garros in 1x OP ZDA).

32-letna Estonka je zaradi težav s poškodbami trenutno šele na 418. mestu WTA lestvice, dosežek v Flushing Meadwosu pa jo bo izstrelil vsaj na rob elitne stoterice (110. mesto). V četrtfinalu se bo srečala z boljšo iz obračuna mec Elino Svitolino in Madison Keys. Če bi tudi pojutrišnjem uspela zmagati, se ji obeta uvrstitev okoli 65. mesta.