Rozman: Nova pravila so zanimiva, a ne dopuščajo napak

Uncategorized 20. Sep 201710:34 > 10:38
Klemen Brumec

Odbojkaricam Calcit Volleyja so bodo danes pridružile Tina Grudina, Maja Pahor in Pia Blažič, zato pa je v torek prvič trening vodil Gregor Rozman.

Novi trener Kamničank Gregor Rozman je bil v slovenski reprezentanci pomočnik selektorja Alessandra Chiappinija, z do zdaj opravljenim delom v svojem klubu pa je bil po prvem treningu več kot zadovoljen. 

»Dekleta niso sedela križem rok in Aljoša Jemec je opravil dobro delo, ampak o tem sem bil prepričan. Z Aljošo sva bila ves čas v stikih in ta mesec je odlično odpeljal. S tem, kar sem videl danes, moram biti zadovoljen,« je po včerajšnjem treningu v dvorani OŠ Stranje dejal Rozman, ki pa se še kako dobro zaveda, da je pred njegovimi varovankami še veliko dela. Reprezentantke, ki se bodo danes pridružile soigralkam, bodo nekaj časa trenirale drugače, saj je za njimi veliko število tekem.

»Tu bomo morali biti pametni in jim pravilno načrtovati trening. Vse tri bodo prišle iz enega drugačnega ritma, iz tekmovalnega ritma v pripravljalni ritem ostale ekipe, tako da bomo morali z veliko mero potrpežljivosti vkomponirati te tri igralke v ekipo in se čim prej pripraviti, kajti prvenstvo je praktično pred vrati,« je o prihodu reprezentantk razmišljal Rozman.

Vsekakor pa se velja zaustaviti še pri srebrni kolajni na svetovnem prvenstvu do 23 let, uspehu, ki se ga morda še vedno premalokrat omenja.

»V bistvu se še sami ne zavedamo, kaj smo dosegli, toda več časa ob od tega uspeha minilo, bolj se bomo zavedali, kakšen rezultat je to. Verjamem, da je bila to za dekleta fantastična izkušnja, fantastičen rezultat, ki bo zanje, pa ne samo zanje, še močnejša spodbuda za naprej,« se je »srebra« v Ljubljani dotaknil Rozman, ki je spregovoril še o novih pravilih, ki jih je na tem svetovnem prvenstvu preizkusila Svetovna odbojkarska zveza, predvsem tu mislim na to, da se nizi igrajo do 15. točke, tekme pa je konec po četrtem osvojenem nizu.
»Po eni strani je zadeva izredno zanimiva, saj je niza hitreje konec, več je negotovosti, več je pričakovanja. Tudi za gledalce je to morda bolj zanimivo, ker je dejansko vsaka točka pomembna, pa tudi vznemirljivost same tekme ima s tem dodaten čar. Toda po drugi strani moraš biti ves čas zbran, ne dopuščajo se napake, tako da je glede tega star sistem boljši, kajti, če niza ne začneš najbolje, se še vedno lahko izvlečeš.«