Zmaji lovijo prvo zmago proti Bolzanu

Uncategorized 20. Nov 201513:29 > 22:39

Ljubljana – Hokejisti Telemach Olimpije so v prejšnjem krogu lige Ebel po zaslugi Rolanda Kaspitza vpisali šele letošnjo četrto zmago, nocoj pa v dvorani Tivoli gostijo Bolzano, ki ga v razširjenem avstrijskem prvenstvu sploh še niso premagali. Obračun ob 19:15 spremljajte v živo na SK 3.

Ljubljančani so v torek prekinili negativno tradicijo proti Dornbirnu, ki je bil nerešljiva uganka za hokejiste Telemach Olimpije kar devet tekem zapored oziroma 661 dni. Že nocoj lahko zmaji prekinejo še eno tradicijo, saj Bolzana v ligi Ebel sploh še niso premagali. Italijani so dobili vseh dosedanjih 11 medsebojnih obračunov in so favoriti tudi tokrat. Če ne zaradi drugega, že zaradi položaja na lestvici, čeprav je Olimpija letos večino obračunov izgubila z razliko enega zadetka. Bolzano je tudi prvi letošnji obračun proti zeleno-belim dobil s 3:2.

“Navijači morajo ostati potrpežljivi. Ko sem imel jaz 20 let, nisem bil tak igralec, kot sem zdaj. Da se mladeniči razvijejo, je potreben čas, vzor starejših, tu se vidi, da nam sledijo, in to je najbolj pomembno. Nismo Salzburg, naš proračun ne sestavlja več milijonov evrov. Bodite potrpežljivi. Vse delamo, kot vemo in znamo, na vso moč se trudimo,” je v pogovoru za EkipoSN pred današnjim obračunom dejal torkov junak Olimpijine zmage Roland Kaspitz.Liga Ebel, ob 19:15 v živo na SK 3:Telemach Olimpija – Bolzano

Author: Ž. Š., Foto: Telemach Olimpija/Facebook