Ob 20.00 na SK 1: Mariborčanke v boj za Ligo prvakinj

Nova KBM Branik

Pred obojkaricami Nove KBM Branika je prva tekma 3. kroga kvalifikacij za Ligo prvakinj. Mariborčanke bodo drevi v dvorani Lukna gostile poljsko ekipo Developers SkyRes iz Rzeszowa.

Slovenske prvakinje so bile v prvem krogu kvalifikacij proste, v drugem pa so brez težav, z dvema prepričljivima zmagama, odpravile bosanske prvakinje iz Brčkega.

Poljakinje bodo težji tekmec, a po besedah trenerja Nove KBM Branika Sama Miklavca, tudi ena najboljših poljskih ekip ni nepremagljiva: “V zadnjem krogu kvalifikacij ni več slabe ekipe, v vlogi favoritinj pa so vsekakor Poljakinje. Za nas je to lahko prednost, saj lahko povsem neobremenjeni stopimo na igrišče in našo priložnost poizkušamo iskati v dobrih začetnih udarcih. Ne bojimo se nikogar, spoštujemo pa vsako ekipo. Če bomo imeli dober dan, lahko presenetimo.

V vrstah Developers SkyRes iz Rzeszowa igrajo kakovostne tujke, na čelu s Srbkinjama Adelo Helić in Jeleno Blagojević, zelo dobra je tudi belgijska sprejemalka Helene Rousseaux, a o tem odbojkarice Branika ne razmišljajo preveč.

V preteklih letih smo se že srečevala s tako kakovostnimi ekipami in v lanski sezoni premagale celo turški Galatasaray. Zato mislim, da smo lahko sproščene in da skušamo prikazati našo najboljšo igro. Motivacije nam seveda n manjka in če ne bomo naredile preveč nepotrebnih napak, zagotovo lahko dobimo vsaj kakšen niz,” meni mariborska korektorica Iza Mlakar.

Srečanje v dvorani Lukna v Mariboru se bo začelo ob 20. uri.

Vir: odbojka.si