SK1 ob 18. uri: Oranžni zmaji hrabro in neustrašno

Uncategorized 8. Nov 201716:16 > 16:20
Facebook

Pravi odbojkarski navdušenec ve, kakšno delo čaka v varovance Zorana Kedačiča. Nič kaj lahko, toda strateg Ljubljančanov se tekme neizmerno veseli in pravi: "Tekmec ni nepremagljiv in s samozavestjo ter željo po dokazovanju je vse mogoče.''

Ekipa Lokomotiv Novosibirsk je že stala na vrhu lige prvakov v sezoni 2012/2013, ta teden pa pričnejo z bojem za glavni del tega tekmovanja, in to proti oranžnim zmajem. Kot rečeno, prva tekma je na sporedu v sredo ob 18. uri v Tivoliju, povratna pa bo v nedeljo v Rusiji.

“Če pustimo ob strani največjega zvezdnika Grozerja, ki zadnjih nekaj tekem zaradi poškodbe kolena ni igral, turškega organizatorja igre Eksija in aktualne ruske reprezentante na čelu z odličnim Kurkaevim, ugotovimo, da ima ekipa Novosibirska izredno izkušeno ekipo in na klopi nekaj posameznikov, ki lahko v vsakem trenutku zamenjajo katerega koli igralca prve postave,” je o nasprotnikih dejal trener Zoran Kedačič. O sami igri aktualnih slovenskih prvakov pa je nadaljeval: “Ne glede na vse ostale taktične zamislili bo v prvi vrsti potrebno odlično servirati, jih oddaljiti od mreže in igrati izredno borbeno v obrambi. Po drugi strani pa bomo morali hitro ustaviti vse njihove odlične serverje in jim ne pustiti, da v serijah dosegajo točke na svoj servis. V napadu bo potrebno biti potrpežljiv in igrati z njihovim blokom, ter si s tem ustvariti kakšno priložnost več.”

Zaveda se, da je nivo sredine tekme še kako visok in da morajo stopiti vanjo hrabro. “Za takšne tekme in trenutke garaš in treniraš vsak dan, se odrekaš. Tu preveriš, kje si glede na svoj razvoj in potencial, nekateri takšnih priložnosti nimajo nikoli v športnih karierah. Ne želim si, da se, še preden se tekma začne, vsi prepričujemo, da je tekmec nepremagljiv ali da je skupinski del nedosegljiv. Ekipa in vsi v klubu moramo razmišljati o tem, da je to velik izziv in ne gledati na to kot breme. Ogromno lahko pridobimo, če bomo v tekmo vstopili drzno, brezkompromisno ter s polno mero samozavesti in želje po dokazovanju,” je zaključil.