Kopić novi trener Hajduka

Uncategorized 13. Nov 201717:34 > 17:35
Uradna spletna stran kluba

Po burnih dnevih po odhodu Joana Carrilla in neuspešnem povezovanjem z Edyjem Rejo ima Hajduk od danes naprej novega trenerja. Po pričakovanjih se bo dela že danes lotil Željko Kopić.

Po Slovencu in Špancu, Marijanu Pušniku in Joanu Carrillu, bo Hajduk znova imel domačega trenerja. V splitskem klubu so danes uradno potrdili prihod Željka Kopića, ki je zadnji dve leti vodil Slaven Belupo iz Koprivnice.

Kopić je bil zadnje dni močan kandidat in je tudi užival simpatije mnogih, ki so prepričani, da bi Hajduk moral imeti hrvaškega trenerja. Kopić je sicer še mlad trener, saj je star komaj 40 let. Ima pa že kar nekaj izkušenj, poleg Slaven Belupa je namreč vodil še Zagreb, Cibalio, Lučko, Segesto in Zagorec.

Za Kopića tokratno spogledovanje s Hajdukom ni bilo prvo, v preteklosti je namreč že bil blizu prihodu na Poljud, a se takrat ni izšlo. Športni direktor Hajduka Mario Branco, ki kluba ni zapustil skupaj s Carrillom, je ob njegovem prihodu dejal: “Je mlad in perspektiven trener. V Slavenu je delal v skromnih pogojih in vedno nas je namučil, kadar smo igrali proti njemu.”

Hajduk je na lestvici 1. HNL trenutno na četrtem mestu, točkovno je izenačen z Rijeko, ki je tretja. Drugi je Osijek z dvema točkama več, močno pa na vrhu vodi Dinamo.