Svetovni debi za Jančarjevo in Kotnikovo

OZS

Slovenski odbojkarji na mivki, Nejc Zemljak, Danijel Pokeršnik, Tjaša Jančar in Tjaša Kotnik bodo nastopili na zadnjem letošnjem turnirju svetovne serije, ki ga gosti Sydney. Boljše izhodišče imata fanta, ki sta že uvrščena na glavni del turnirja, medtem ko bosta dekleti začeli v kvalifikacijah.

Najboljši slovenski odbojkarici na mivki, Tjaša Jančar in Tjaša Kotnik, ki se jima je v letošnji sezoni že uspelo prebiti do 3. in 4. mesta na turnirjih evropske serije CEV Satellite, se bosta v predtekmovanju najprej pomerili s Slovakinjama Lucio Michalovicovo in Iveto Kosovo, ki sta minuli vikend slavili na turnirju avstralskega prvenstva. Če bosta Slovenki uspešni, ju v drugem krogu čaka še obračun z zmagovalkama dvoboja med Poljakinjama Gruszczynsko in Ceynowo ter navezo Bae – Walo iz Papue Nove Gvineje.

“Za naju bo to prvi nastop na katerem od turnirjev svetovne lige, saj sva doslej igrali le v evropski ligi. Upava, da bova igrali čim bolje in da se nama bo uspelo prebiti skozi kvalifikacije. V Avstralijo sva prišli dobro pripravljeni, saj sva v Portorožu vsak dan trenirali na mivki, poleg tega pa sva v fitnesu opravili še dva do tri treninge tedensko. So pa tukaj pogoji za igro drugačni, predvsem zaradi precej močnega vetra, a tudi to ne sme biti ovira,” je pred prvo tekmo dejala Jančarjeva.

Slovenski odbojkarji so v Avstralijo sicer odpotovali prejšnji teden in opravili nekaj treningov. Za Zemljaka in Pokeršnika so bili še posebej pomembni, saj sta čas namenila tudi uigravanju. “Zelo me veseli, da sva se z Danijelom uspela dogovoriti, da bova ta in še nekaj naslednjih turnirjev odigrala skupaj, saj imava oba podobno težavo z odsotnostjo najinih stalnih partnerjev. Glede na to, da je to najin prvi turnir in da so tukaj v Manlyju zelo specifični pogoji za igro, je težko napovedati uvrstitev,” je uvodoma dejal Zemljak, ki turnirje svetovne in evropske serije praviloma igra z Janom Pokeršnikom. Tokrat je moči združil z njegovim bratom Danijelom, prav tako uspešnim odbojkarjem na mivki in večkratnim državnim prvakom.

Slovenska predstavnika bosta igrala kot tretja nosilca skupine C in se za začetek pomerila z Američanoma Williamom Kolinsketom in Milesom Evansom. Prva nosilca skupine sta Avstralca Durant in Schubert, skozi kvalifikacije pa se je uspešno prebila še četrta dvojica skupine, kitajska naveza Wu Jiaxin-Li Lei. “Na turnirju je veliko enakovrednih ekip in vsako se da premagati. Nekaj ekip tudi zelo dobro poznava, poznava njihove slabosti in to bova skušala čim bolje izkoristiti. Če moram rezultat vnaprej ovrednotiti, bi lahko rekel, da je najin cilj uvrstitev med najboljših deset dvojic, če nama uspe še kaj več pa bova seveda toliko bolj vesela,” je še dodal Zemljak.