Za slovenskimi odbojkarji na mivki odličen dan

Uncategorized 23. Nov 201712:06 > 12:11
OZS

Slovenski odbojkarji na mivki so se uspešno prebili skozi prvi dan turnirja svetovne serije FIVB World Tour v Sydneyju.

Nejc Zemljak in Danijel Pokeršnik sta si z zmago in porazom že zagotovila uvrstitev v izločilne boje, Tjaša Jančar in Tjaša Kotnik pa sta v kvalifikacijah dvakrat zmagali in bosta prvič igrali na glavnem turnirju.

Tjaša Jančar in Tjaša Kotnik sta se že v svojem prvem nastopu na katerem od turnirjev svetovne serije veselili uvrstitve med ekipe, ki se bodo na plaži Manly borile za najvišja mesta. V kvalifikacijah, v katerih popravnega izpita ni, saj ekipe iz nadaljnjega tekmovanja izpadejo že po prvem porazu, sta slovenski prvakinji najprej odpravili Lucio Michalovicovo in Iveto Kosovo. Slovakinji sta prvi niz sicer dobili s 23:21, a sta Slovenki po tesnem porazu ostali zbrani. Drugi niz sta dobili prepričljivo, z 21:13, v tretjem pa sta bili od tekmic boljši s 15:8. Na drugi tekmi sta se Jančarjeva in Kotnikova srečali s Poljakinjama Jagodo Gruszczynsko in Agato Ceynowo ter si z zmago, z 21:10 in 21:18, zagotovili uvrstitev med najboljše dvojice.

Slovenki bosta na glavnem delu turnirja igrali v skupini C in se za uvod pomerili z Avstralkama Louise Bawden in Jessyko Ngauamo, v isti skupini pa bosta igrali še dvojici Numwong/Hongpak iz Tajske in Futami/Hasegawa iz Japonske.

Uspešen dan je tudi za slovenskima predstavnikoma Nejcem Zemljakom in Danijelom Pokeršnikom, ki sta bila na glavni turnir uvrščena po točkah in jima ni bilo potrebno igrati kvalifikacij. V skupini C sta danes odigrala dve tekmi. Najprej sta morala, z 0:2 (14:21, 15:21), priznati premoč prvima nosilcema skupine, Američanoma Williamu Kolinsketu in Milesu Evansu, nato pa sta, z 21:18 in 21:13, odpravila Kitajca Wu Jiaxina in Li Leija. Izkupiček je bil dovolj, da sta Zemljak in Pokeršnik osvojila drugo mesto v skupini in si zagotovila nastop v jutrišnjih izločilnih bojih.

Vir: OZS