Ob 21:30 na SK 2: Benfica prihaja na Dragao

Michael Regan, Getty Images

Nocoj ob 21:30 se bo čas na Portugalskem ustavil - na sporedu je tako imenovani O Classico. Obračun med Portom in Benfico velja za največjega in najpomembnejšega v portugalskem nogometu. Obračun spremljajte v živo na SK 2.

Porto na razprodanem Dragau pričakuje aktualne prvake iz vrst Benfice, ki zaostajajo tri točke, vmes je še Sporting, ki ob 19:15 gosti Belenenses (prav tako v živo na SK 2).

Porto je v minulem krogu šele drugič ostal brez popolnega izkupička v domačem prvenstvu, pred svojimi navijači pa si še ni privoščil spodrsljaja. Na šestih tekmah so zbrali ravno toliko zmag ob gol razliki 23:3. Čeprav je jasno, da Portu domače prvenstvo pomeni veliko, bodo malce razmišljali tudi o sredi, ko jih čaka obračun zadnjega kroga skupinskega dela lige prvakov proti Monacu. Tudi orli iz Benfice bodo naslednji teden dejavni v najmočnejšem evropskem klubskem tekmovanju, vendar so v nasprotju z večnimi tekmeci že nekaj časa brez možnosti za napredovanje.

Benfica je ravno v zadnjem krogu prikazala najboljšo letošnjo predstavo, ko je s 6:0 deklasirala Setubal. Zanimivo, da sta se oba lanska O Classica končala z neodločenim izidom 1:1, Benfica pa Porta ni premagala že na petih zaporednih obračunih.

Rivlastvo med Benfico ni Portom traja že dobro stoletje, saj je bil prvi prijateljski obračun odigran leta 1912, prvo uradno srečanje pa 28. junija leta 1931.

O Classico številka 237 vas čaka nocoj ob 21:30 v živo na SK 2.