Bankirke suvereno v finale

Nova KBM Branik

Odbojkarice Nove KBM Branik s dvema suverenima zmagma na zaključni turnir pokala Slovenije.

Nova KBM Branik  : Ljubljana 3:0 (25:14, 25:19, 25:13)

Maribor – Športna dvorana Lukna. 100 gledalcev. Sodnika: Franc Mesarič, Mojca Tovornik

Nova KBM Branik: Mlakar 14, Košenina 1, Kaučič 13, Sužnik (L), Bračko,  Vovk 14, Najdič, Milosavljević (C) 5, Sobočan 9, Jerala 4, Pintar 1, Blagne,  Koskelo (L), Krajnc 1.Trener: Samo Miklavc

Ljubljana: Deželak, Letnik 3, Čotar 7, Malešič (L), Torkar (L), Vilfan 3, Štih 3, Bobič 6, Ljubin, Maček (C) 5. Trener: Oleg Gorbachov

Nova KBM Branik Facebook

Po suvereni zmagi v Ljubljani, so dobojkarice Nove KBM Branik v drugi tekmi četrtfinala pokala Slovenije pomerile z Volleyball Ljubljano. Bomači trener Samo Miklavc je imel na voljo vse igralke in je tekmo začel s povrartnico po poškodbi Izo Mlakar. V ekipi je bila po dolgem času tudi Nika Blagne.

Domače odbojkarice so hitro prevzele pobudo in po asu Ane Marije Vovk vodile 8:4. Tudi v nadaljevanju so mariborske odbojkarice z lahkoto prihajale do točk, organizatorica igre Sare Najdič je žoge delila med razigrane napadalke. Mariborčanke so brez večjih težav dobile uvodni niz 25:14.

Nova KBM Branik

Drugi niz sta pri Novi KBM Branik v igro prišli kapetanka Aleksandra Milosavljević in Alja Jerala, ki sta menjali Saro Najdič in Ano Marijo Vovk. Ljubljanske odbojkarice so začele drugi niz kot prerojene in po zaslugi odličnih začetnih udarcev Nike Čotar povedle 6:0. V igro se je vrnila Vovkova in bankirke so krenle po preobrat. Mariborčanke so igrale iz minute v miuto bolje in po točkah Mlakarjeve in Sobočanove ujele ljubljanske odbojkarice (11:12). Gostujoče odbojkarice niso našle odgovora za razpolženi Mlakarjevo ter Vovkovo in mariborčanke so na drugem tehničnem odmoru že vodile s 16:13. Domačinke prednosti več niso izpustile iz rok in po bloku kapetanke Milosavljević dobile drugi niz s 25:19.

Po dobljenem drugem nizu so si odbojkarice Nove KBM Branika zagotovile nastop na zaključnem turnirju. Tretji niz je bil izenačen do rezultata 8:8, nato pa so bankrike z delnim izidom 10:0 pobegnile in brez večjih težav dobile tretji niz s 25:13.

Nova KBM Branik