Odrova v finalu na 800 metrov šesta, Fainova osma

Uncategorized 14. Dec 201717:44 > 17:56
Twitter

Drugi dan evropskega prvenstva v plavanju je imela Slovenija v finalu dva ženska nastopa. Na 800 m prosto bosta sta nastopili Tjaša Oder in mladinka Katja Fain.

Odrova, lani na EP-ju v Londonu bronasta v 50-metrskem bazenu, je dosegla četrti izid kvalifikacij v finalu pa je s časom 8:20 dosegla šesti izid.

Ob premieri na članskih tekmovanjih se je v finale prebila tudi Katja Fain, ki je že v kvalifikacijah izboljšala svoj osebni rekord, Mariborčanka pa je v finalu sicer končala kot zadnja osma, a je z rezultatom vsekakor lahko zadovoljna

V dopoldanskih predtekmovanjih je za nov slovenski rekord na 100 m mešano 1:00,76 in 11. izid poskrbela Tjaša Pintar, ki je s tem z zrušila tudi najstarejši slovenski absolutni rekord.

Prejšnja rekordna znamka 1:00,90 je bila v lasti Alenke Kejžar, ki je s tem dosežkom leta 2001 na prvenstvu v Antwerpnu osvojila srebrno kolajno. Pintarjeva je nato v polfinalu osvojila skupno 13. mesto.

17-letna Neža Klančar si je ob debiju na članski tekmi s prepričljivo zmago v predtekmovalni skupini priplavala polfinale v prestižni disciplini 100 m prosto. Ljubljančanka, letos bronasta na mladinskem evropskem prvenstvu na pol krajši razdalji, se ni ustrašila evropske konkurence.

V svoji predtekmovalni skupini je prevzela pobudo, krepko ugnala tekmice in s 54,53 za 1,3 sekunde izboljšala osebni rekord ter kot zadnja ujela polfinale 16 najhitrejših Evropejk.

Getty Images