V boj za pokalno odbojkarsko lovoriko tudi moški

Uncategorized 21. Dec 201713:33 > 13:38
Klemen Brumec

Z današnjima polfinalnima obračunoma deklet se bo začel letošnji Derby zaključni turnir Pokala Slovenije, jutri pa bomo spremljali polfinalni srečanji pri moških, ko se bo Calcit Volley pomeril s Triglavom, Hoče pa z ACH Volleyjem.

V VŠD Hoče bomo za uvod v moški del turnirja lahko spremljali dvoboj med aktualnimi prvaki, odbojkarji Calcit Volleya, ki si bodo na Štajerskem skušali priigrati še tretjo zaporedno pokalno krono in Triglavom Kranjem, ki je v četrtfinalu izločil letos odlično Panvito Pomgrad.

“Časa za pripravo res nismo imeli veliko, a Kranjčane dobro poznamo. Letos smo že igrali proti njim in njihove igralce dobro poznamo iz prejšnjih sezon. Pred samo tekmo bomo opravili kratko pripravo in se dogovorili, kako igrati. Naš cilj je premagati Triglav, ki letos igra dobro in me preseneča s svojimi predstavami. V tekmo bomo morali iti maksimalno resno in zbrani. Upam, da po prihodu s Korzike ne bomo preveč utrujeni in da bomo zbrali še dovolj moči, da dobro odigramo zaključni turnir. Termin polfinala nam res ne gre na roko, ampak to moramo sprejeti in o tem ne smemo razmišljati. Na tekmo moramo iti maksimalno pripravljeni in upam, da bodo fantje odigrali tako kot znajo,” je o nastopu na zaključnem turnirju povedal trener Calcit Volleya, Gašper Ribič.

V ekipi Triglava Kranja so se v zadnjem času precej ukvarjali z boleznimi in poškodbami, a se kapetan Janko Bregant na to ne ozira več: “Z ekipo se nam je že drugič zapored uspelo uvrstiti na zaključni turnir pokala. Za razliko do lanskega leta, ko je bilo potrebno premagati ekipo Hoč, ki je bila presenečenje prvenstva, je bila letošnja zadnja stopnička še nekoliko težja, saj je Panvita Pomgrad igrala zelo suvereno. Njihovo kakovost smo občutili na lastni koži, ko smo v prvenstvu izgubili. Smo jim pa vrnili z enako mero v pokalu in povratno tekmo, kljub boleznim in poškodbam dobili. Pokazala se je širina naše ekipe in tudi to, da mladi lahko prevzamejo breme.”

Po uvodnem obračunu bo sledilo še srečanjem med gostitelji, Hočami in slovenskimi prvaki, ACH Volleyjem Ljubljana. V taboru Ljubljančanov se vloge favorita zavedajo, pokalne lovorike pa si še posebej želijo, saj se jim je v zadnjih dveh sezonah izmuznila iz rok. Obakrat so jo osvojili kamniški odbojkarji. “Prvi cilj pokalnega tekmovanje je, da ga osvojimo. Naredili bomo vse, da zmagamo, bolj kot karkoli pa bi si želel, da uspemo na dveh tekmah prikazati dve vrhunski predstavi. V dosedanjem delu sezone nam je šlo dobro, zato mislim, da na pokalu ne bi smeli imeti težav. Veselimo se turnirja v Hočah, veseli smo da bo finalno tekmovanje prav tam, saj je v Hočah vedno odlično občinstvo in vemo, da bo vzdušje fenomenalno in da bodo organizatorji naredili vse, da se bodo ekipe odlično počutile,” je pred polfinalnim obračunom dejal trener ljubljanske vrste, Zoran Kedačič.

Tekma med Calcit Volleyjem in Triglavom Kranjem se bo začela ob 14. uri, ekipi Hoč in ACH Volleyja Ljubljana pa se bosta srečali ob 17. uri. Po obeh moških obračunih bo sledil še ženski finale, ki bo na sporedu ob 20. uri.