Jeseničani pustošili po Celovcu

Getty Image

Hokejisti Sij Acroni Jesenic so uspešno začeli leto 2018. Če so se od minulega poslovili z domačim porazom v večnem derbiju z Ljubljančani, so tokrat na gostovanju v Celovcu premagali drugo ekipo Kac s 7:2 (3:0, 2:1, 2:1). Olimpija do točke proti Salzburgu.

S sedemnajsto zmago v 27 tekmah so slovenski prvaki obdržali stik z vodilnima ekipama Alpske lige, Ritten in Asiago sta v najboljšem položaju.

V sejemski dvorani v Celovcu je v 13. minuti zadel Luka Kalan, minuto zatem pa še Tadej Čimžar. Aleksandar Magovac je 25 sekund pred koncem uvodne tretjine povišal na 0:3.

Že po 15 sekundah druge tretjine je bil natančen šeAdis Alagić. Edini zadetek ob prednosti igralca več na srečanju je dosegel Miha Brus v 25. minuti. V drugi polovici srečanja so gostitelji dvakrat ukanili Žigo Kogovška, v zadnjih desetih minutah pa sta zadela šeJaka Šturm in Žiga Urukalo. Razmerje v strelih na vrata je bilo 46:19 v korist Jesenic.

Hokejisti SŽ-ja Olimpije so v Salzburgu lovili šesto zaporedno zmago, a jim ni uspelo. Mladi rdeči biki so bili boljši po kazenskih strelih z 2:1.

Izbranci Andreja Brodnika so povedli v 5. minuti, ko je zadel Kristjan Čepon. V drugi tretjini so imeli zmaji veliko premoč (streli na vrata 9:19), vendar jim ni uspelo povišati vodstva. V zadnji tretjini so gostitelji pritisnili, Daniel Wachter je izenačil v 49. minuti. Do konca rednega dela in tudi v podaljšku sta mreži mirovali. Robert Kristan je zbral 43 obramb. Pri kazenskih strelih je odločil Nicolas Strodel.