Murray izpušča OP Avstralije: Nisem pripavljen

Uncategorized 4. Jan 20188:15 > 8:15
Getty Image/ Scott Barbour

Škot Andy Murray, nekdanja številka ena svetovnega tenisa, je odpovedal nastop na prvem grand slam turnirju sezone, odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu. Razlog je poškodba kolka, ki ga muči vse od Wimbledona.

“Nisem pripravljen. Želel sem igrati, žal ne gre. Zapuščam Avstralijo, vračam se domov, cenim pa vsa sporočila podpore, ki sem jih dobil. Upam, da sem bom navijačem in vsem tistim, ki me podpirajo, lahko hitro oddolžil z igro in zmagami,” je dejal 30-letni Andy Murray.

“Nekaj takega smo slutili, zavedamo pa se, da je bilo Andyju to odločitev težko sprejeti,” meni direktor turnirja Craig Tiley, ki je danes dobil še eno neugodno novico, turnir je zaradi poškodbe odpovedal tudi najboljši azijski igralec Kei Nishikori.

Murray tako prvič po letu 2005 ne bo nastopil na OP Avstralije, to pa bo prvič v karieri, ko bo izpustil dva zaporedna grand slama, potem ko ga ni bilo niti na lanskem OP ZDA.

Murray in Nishikori sta svoj nastop odpovedala, teniški svet pa še vedno čaka na odločitev Rafaela Nadala, Novaka Đokovića in Serene Williams.