Jesenice do gladke zmage na večnem derbiju

Uncategorized 13. Jan 201821:14 > 21:17
Getty Image

Jeseniški hokejisti so dobili še peti večni derbi v letošnji sezoni v Alpski ligi. V drugi tretjini so pred 3.300 gledalci v Podmežakli napolnili mrežo SŽ Olimpije in se veselili visoke zmage (7:2).

V prvi tretjini gostitelji še niso našli pravega ritma. V 10. minuti so imeli igralca več, ko je bil na kazenski klopi Maks Selan. Z igralcem manj so imeli Ljubljančani po protinapadu veliko priložnost, a Janez Orehek ni uspel matiral Clarka Saundersa, ki je odlično posredoval. Obramba železarjev ni bila zbrana v 13. minuti, ko je Andrej Hebar zaposlil Miho Zajca, ki je z desne strani zatresel mrežo.

Jeseničani tudi na začetku druge tretjine niso unovčili prednosti igralca več. Ko se je na led vrnil izključeni Črt Snoj, je Tadej Čimžar z desne strani izenačil. V 28. minuti je Jaka Sodja po protinapadu z bekhendom ukanil Roberta Kristana in gostitelji so leteli po ledu. Miha Brus je ob prednosti igralca več v 29. minuti povišal na 3:1, potem ko je Luka Kalan odvzel plošček nezbranemu Selanu za vrati. Trener gostov Andrej Brodnik je vzel pol minute odmora.

Zmedeni Ljubljančani se niso pobrali. Miha Logar je z leve strani poslal plošček od vratnice v mrežo. Po pol ure igre so bili zmaji razbiti, a je v 35. minuti Urban Sodja izgubil plošček za svojimi vrati. Gal Koren ga je spretno odvzel in izza vrat prelisičil Saundersa. Že 37 sekund zatem so Jeseničani odgovorili, drugič na tekmi je bil natančen Čimžar. Sijajno drugo tretjino Jesenic je zaključil Gašper Glavič, ki je unovčil “power play”, s spretno reakcijo pred vrati je povišal na 6:2. Ritem je v zadnjih 20 minutah precej padel. Končni izid je postavil Žan Jezovšek v 53. minuti po podaji Adisa Alagića.

Z novimi tremi točkami so se železarji utrdili tik pod vrhom lestvice za Rittnom in Asiagom, Olimpija je trenutno šesta med osmerico ekip, ki si bodo zagotovile končnico.