FedEx gladko naprej, konec za Wawrinko

Uncategorized 18. Jan 201813:48 > 13:51
Ryan Pierse/Getty Images

Švicar Roger Federer je v 2. krogu prvega turnirja velike četverice v sezoni brez težav v večernem terminu premagal Jana Lennarda-Struffa in se uvrstil v nadaljevanje tekmovanje, kar pa njegovemu rojaku Stanu Wawrinki ni uspelo.

Na prvem grand slamu sezone v Melbournu je drugopostavljeni Švicar Roger Federer napredoval v naslednji krog, potem ko proti Nemcu Jan-Lennardu Struffu branilec naslova ni imel težkega dela, saj je slavil v treh nizih z izidom 6:4, 6:4 in 7:6 (4). 

Obračun Švicarja in Nemca je potekal v precej bolj humanih pogojih kot obračuni čez dan, saj se je živo srebro spustilo na normalno raven za teniško igro. Največ prahu je dvignila izbira organizatorjev, da Federer še drugi zaporedni dvoboj odigra v večernem terminu, medtem ko je šestkratni zmagovalec OP Avstralije Novak Đoković danes igral na 40 stopinjah celzija. Še več, temperatura teniške podlage se je na obračunu Đokovića in Gaela Monfilsa dvignila na skoraj 70 stopinj.

Posloviti se je moral še Švicar Stan Wawrinka. Gladko v treh nizih ga je izločil Američan Tennys Sandgren, ki je devetega nosilca premagal s 6:2, 6:1 in 6:4.