Federer: "Če sem zaprosil za večerni termin? Seveda!"

Uncategorized 18. Jan 201816:27 > 16:28
Clive Brunskill Getty Images

Švicar Roger Federer je izjavil, da mu je bilo zelo pomembno vsaj prva dva kroga na OP Avstralije igrati v večernem terminu.

Četrti dan tekmovanja na OP Avstralije je zaznamovala neznosna vročina ter pritožbe številnih igralcev čez pogoje, ki so bili za igranje skoraj nemogoči.

Petkratni zmagovalec turnirja v Melbournu, Roger Federer takšnih težav ni imel, saj je odigral zadnji dvoboj na programu in zlahka odpravil Nemca, Jana Lennarda Struffa.

Mogoče obstaja 60 igralcev, ki organizatorje zaprosijo za določen termin in jaz sem vsekakor eden izmed njih,” je priznal Švicar, ko so ga novinarji vprašali, ali je zahteval večerni termin.

Verjetno imam določen vpliv, a na koncu se vseeno ne odločam jaz. Obstajajo fantje, kot na primer Novak ali Avstralci, ki se jim prošnja precej hitreje upošteva, kot ostalim. Gleda se tudi na televizijske zahteve. Vesel sem, da ne igram ponoči, podnevi, pa spet ponoči. Ostajam v enakem ritmu, a spet – mi ne bi bilo preveč v napoto, da igram podnevi. Preživeti moraš znati vsakršno situacijo,” je dodal aktualni zmagovalec turnirja, ki se bo v 3. krogu srečal s Francozom Richardom Gasquetom.