Chung preko 4. nosilca, velike težave za Halepovo

Quinn Rooney ,Getty Images Sport

Južnokorejski tenisač Hyeon Chung je danes senzacionalno na OP Avstralije izločil četrtega nosilca Alexandra Zvereva, ki je klonil s 3:2 v nizih. V ženski konkurenci pa je imela zares velike težave prva nosilka turnirja Simona Halep, ki pa je na koncu vseeno slavila.

Najdaljši dvoboj današnjega dneva v moški konkurencu je trajal kar 3 ure in 25 minut. Na koncu pa se je napredovanja v naslednji krog veselil Hyeon Chung, ki je s 5:7, 7:6, 2:6, 6:3, 6:0 premagal četrtega nosilca turnirja Alexandra Zvereva slednji se je sicer dobro boril, vendar povsem popustil v zadnjem nizu, ko ni dobil niti ene igre proti korejcu, ki je spet poskrbel za senzacijo.

V osmini finala se bo Chung pomeril z boljšim v dvoboju Novak ĐokovićAlbert Ramos.

Sicer pa so si osmino finala danes še zagotovili: Tennys Sandgren, Dominick Thiem, Fabio Fognini in Marton Fucsovics.

V ženski konkurenci je bilo danes pričakovati, da se bo prva nosilka turnirja Simona Halep brez večjih težav uvrstila v naslednji krog. Napredovati ji je sicer uspelo, a sta tako Halepova kot tudi Lauren Davis poskrbeli za izjemno izenačen in predvsem dolg obračun za žensko konkurenco. Le ta je namreč trajal 3 ure in 47 minut. Na koncu pa se je Halepova veselila zmage s 4:6, 6:4, 15:13. Predvsem zadnji niz govori o tem kako sta bili obe tekmovalki skozi srečanje izjemno izenačeni.

V osmino finala pa so se v ženski konkurenci uvrstile še Madison Keys, Karolina Pliskova, Caroline Garcia, Asleigh Barty in Bernarda Pera.