Novakova prošnja obrodila sadove – proti Chungu zvečer

Scott Barbour, Getty Images Sport

Najboljši srbski tenisač Novak Đoković bo dvoboj četrtega kroga na OP Avstralije odigral v večernem terminu, ob 9. uri zjutraj po srednjeevropskem času (ko bo v Melbournu odbilo 19.00). Za vstop med najboljših osem se bo srečal s Korejcem, Hyeonom Chungom.

Potem ko je “Nole” srečanje 2. in 3. kroga odigral po neznosni vročini, je za tekmo osmine finala dobil vendarle nekoliko bolj (telesu) prijazen termin. Za vstop med najboljših osem se bo s Chungom pomeril jutri zjutraj (ob 19. uri po melbournskem času).

S Korejcem sta doslej odigrala le en medsebojni dvoboj, ko sta se predlani srečala prav na Rod Laver Areni, ko je Srb slavil 6:3, 6:2, 6:4. “Takrat se mi je osrednje igrišče Melbourne Parka zdelo zares veliko, že proti Zverevu včeraj pa sem se na njem počutil bolj domače,” je pred obračunom samozavesten Chung.

Pred Đokovićem in Chungom bosta Rod Laver Areno okoli 5. ure zjutraj začela zabavati Roger Federer in Marton Fucsovics, program pa bosta končali Barbora Strycova in Karolina Pliškova.