AO: Pravljica Chunga gre naprej, padel še Đoković!

Uncategorized 22. Jan 20188:53 > 12:36
Quinn Rooney ,Getty Images Sport

Južnkorejski tenisač Hyeon Chung je poskrbel za novo presenečenje na OP Avstralije, potem ko je v tretjem krogu izločil četrtega nosilca Aleksandra Zvereva, pa mu je zdaj uspel še veliki met proti nekdanjemu prvemu tenisaču sveta Novaku Đokoviću.

Južnokorejski tenisač in 58. igralec sveta Hyeon Chung je poskrbel za novo senzacijo na OP Avstralije, potem ko je s 3:0 v nizih – 7:6, 7:5, 7:6 v obračunu kariere premagal Srba Novaka Đokovića. Chung je skozi celoten obračun igral svoj najboljši tenis, odlično pokrival igrišče in, kar je najbolj navdušujoče, v ključnih trenutkih odigral bolj zrelo in preudarno kot sicer psihološko izjemno močni Novak Đoković, ki je ob koncih nizov delal preveč napak in Chungu podarjal točke. 

Chung je pravzaprav odigral obračun proti Srbu s svojim najboljšim oponašanjem Đokovića, saj je njegov slog igre danes odražal lastnosti igre nekdanje številke ena svetovnega tenisa. Južnokorejec je v dvoboj vstopil brez kančka strahu in spoštovanja do nasprotnika, kar se je opazilo tudi na igrišču. 

Đoković je navzlic porazu v četrtfinalu pridobil kar nekaj točk za ATP lestvico, saj je lani na tem turnirju izpadel v drugem krogu in ni branil velikega števila točk. 

Chung se bo po zmagah na Aleksandrom Zverevom in Novakom Đokovićem za nagrado v četrtfinalu pomeril še proti eni senzaciji turnirja Tennysom Sandgrenom, ki se je preko Dominica Thiema pravtako uvrstil v naslednji krog.