Kerberjeva in Halepova zlahka med štiri najboljše

Quinn Rooney ,Getty Images Sport

Nemka ANgelique Kerber se je zgodaj zjutraj uvrstila v polfinale OP Avstralije, potem ko je gladko z 2-0 v nizih odpravila lanskoletno finalistko OP ZDA, Madison Keys. Tudi na drugem četrtfinalnem srečanju med Simono Halep in Karolino Pliškovo ni bilo prav tesno, v poflinale pa potuje Romunka.

Kerber je Keysovo “počistila” z igrišča, ji dovolila priti le do treh iger, v polfinale pa se prebila s suverenih 6:1, 6:2. Dami st ana igrišču preživeli vsega skupaj 51 minut. Z uvrstitvijo med najboljše 4 se Kerberjeva v ponedeljek vrača med elitno deseterico na računalniški lestvici WTA.

Kerberjeva naskakuje svoj drugi naslov v Melbournu, potem ko je v finalu predlani premagala Sereno Williams. V polfinalu bo morala premagati prvo igralko sveta, Simono Halep, ki je s 6:3, 6:2 ugnala Karolino Pliškovo.

Prelomni trenutek tekme se je zgodil v četrti igri srečanja, ko je Čehinja vodila 3:0 in imela celo “brejk” priložnost za vodstvo s 4:0, ki je ni izkoristila in od takrat naprej je šlo skoraj vse v prid Romunki.

Za Halepovo je to sploh prvi polfinale v Melbournu, z Nemko imata bilanco medsebojnih dvobojev poravnano na 4-4, glede na trenutno formo pa bo vloga favoritinje najbrž vseeno pripadla Kerberjevi. Prvi polfinalni par sestavljata Elise Mertens (Belgija) in Caroline Wozniacki (Danska).