Wilander: Chung ne bo nikoli kot RF, spominja na Novaka

Uncategorized 25. Jan 201815:12 > 15:12
Matthew Stockman /Allsport/Getty Images

Teniški strokovnjak in komentator Eurosporta ter nekdanji izvrstni tenisač Mats Wilander meni, da je Hyeon Chung v polfinalu OP Avstralije proti Rogerju Federerju brez možnosti za zmago.

Mladi tenisač iz Južne Koreje v Avstraliji igra tenis življenja. Hyeon Chung se je v Melbournu prebil vse do polfinala, na poti do tja pa izločil tudi Novaka Đokovića. Za vstopnico v finale se bo pomeril z branilcem naslova Rogerjem Federerjem.

Chung ima zelo malo možnosti za zmago. Ne servira dovolj dobro, kar pomeni, da bo lahko Federer ob vračanju začetnega udarca preizkušal različne taktike. Ne bo lahkih točk. Ko bo žogica v igri, bo imel nekaj možnosti, a njegova igra je vsaj zaenkrat preveč enostavna, da bi se lahko kosal z igralcem kot je Roger. Ne bo imel časa za razmišljanje,” je pred polfinalnim obračunom dejal Mats Wilander.

Chung s stilom igre sicer močno spominja na mlajšo verzijo Đokovića, kar je opazil tudi Wilander.

Njegov stil igre ni takšen kot Rogerjev. Več se posveča fizični pripravi in močnim udarcem z osnovne črte. Da bi igrali kot Federer, potrebujete ogromno znanja. Dvomim, da bomo v bližnji prihodnosti videli takšnega igralca. Chung se je zgledoval po igri Đokovića, zares spominja na Novaka, ko je le ta bil na vrhunskem nivoju. Na nek način je to zaštrašujoče za preostale. Chung je delaven in ima možnost, da še napreduje,” je zaključil nekdaj najboljši tenisač na svetu.

Kdor bo slavil v drugem polfinalu, se bo za naslov pomeril s Hrvatom Marinom Čilićem.