Chung brez možnosti proti razigranemu Federerju

Getty Images

Marin Čilić se bo v finalu prvega letošnjega grand slama po pričakovanjih pomeril z Rogerjem Federerjem, ki bo še sedmič v karieri zaigral v finalu OP Avstralije, potem ko je Hyeon Chung po dobri uri igre predal polfinalni obračun, pred tem pa osvojil vsega tri igre.

Pravljica Hyeon Chunga se je končala v polfinalu OP Avstralije, kjer je bil Roger Federer premočan. Švicar je prvi niz dobil s 6:1, v drugem vodil s 5:2, nato pa je Chung predal dvoboj zaradi žuljev na levem stopalu. FedEx bo v nedeljo proti Marinu Čiliću branil lanskoletno zmago in v skupno sedmem finalu lovil že šesto zmago v deželi tam spodaj. Švicarja je v finalu OP Avstralije premagal samo Rafael Nadal leta 2009.

Federer je nasprotniku odvzel servis že v prvi igri in hitro povedel z 2:0. Korejec je nato uspel znižati, v nadaljevanju prvega niza pa je vse potekalo v znamenju Švicarja. Tudi v drugem nizu je bila zgodba podobna. Federer je z brejkom v četrti igri povedel s 3:1, kasneje s 5:2, nato pa so bile bolečine Chunga zaradi žuljev prehude.


Mislim, da je bil prvi niz normalen. Nisem mogel reči, da se nekaj dogaja s Chungom. Verjetno sem bil preveč osredotočen, da prevzamem vodstvo. V nadaljevanju se je počasneje gibal. Vem, kako težko je igrati z žulji. Boleče je in v določenem trenutku ne moreš več zdržati. Seveda sem neizmerno vesel, ker sem v finalu, vendar ne na takšen način,” je po zmagi povedal Federer, ki se je po igriču gibal lahkotno in navduševal z izjemnimi igralci.

V finalu ga čaka Čilić, proti kateremu je na devetih obračunih izgubil le enkrat. Švicar je bil od Hrvata boljši tudi v lanskoletnem finalu Wimbledona. “Videli smo proti Rafi in Edmundu, kaj zmore. Ima vse. Na Wimbledonu je imel težave kot Chung, toda sedaj je imel dva prosta dneva. Zagotovo se dobro počuti. Igrala sva na Maldivih, ko sva bila na počitnicah. Bilo je čudno. Verjamem, da nama je trening v tropih pomagal,” je še dodal Federer, ki bo v nedeljo lovil že svojo 20. zmago na turnijih za grand slam.


OP Avstralije, polfinale:

Roger Federer : Hyeon Chung 6:1, 5:2, b.b.