Senzacija: Nemci izločili Kanadčane

Uncategorized 23. Feb 201820:26 > 20:27
Getty Images

Vsi so pričakovali klasični hokejski finale med Rusijo in Kanado, a je bil to račun brez Nemčije. Po Švedski so Nemci izločili še Kanado (4:3) in bodo v nedeljo igrali v velikem finalu olimpijskih iger.

Po velikem presenečenju je zadišalo že v prvi tretjini, ko je vratarja Kevina Poulina v 15. minuti načel Brooks Macek. Nemci so izkoristili prednost dveh igralcev več na ledu. V nadaljevanju je bilo pričakovati silovite napade javorjevih listov, ki pa so že na začetku doživeli hladen tuš. In to dvakratnega. V 24. minuti je na 2:0 povišal Matthias Plachta, tri minute pozneje pa je tretji gol Nemcev zabil Frank Mauer.

Gilbert Brule je minuto in pol pozneje znižal zaostanek Kanadčanov, vendar je v 33. minuti za velikansko nemško prednost poskrbel Patrick Hager.

V zadnji tretjini se je igralo le ne en gol. Najprej je v 43. minuti Dannyja aus den Birkena matiral Mat Robinson, priključek pa so Kanadčani ujeli v 50. minuti, ko je zadel še Derek Roy. V 44. minuti so Nemci zapravili kazenski strel. Siloviti naleti Kanadčanov do konca niso obrodili sadu. Zadnji dve minuti so iz igre potegnili vratarja, a so se Nemci ubranili. V zadnji tretjini je bilo razmerje v strelih na gol 15:1, skupno pa 31:15.