Vročekrvni Vnuk: Napovedujem vojno!

Uncategorized 9. Mar 201813:32 > 13:35
Facebook/HDD Jesenice

Trener SŽ Olimpije Jure Vnuk je vse prej kot z navdušenjem sprejel razplet druge četrtfinalne tekme Alpske lige proti Acroni Jesenicam. Železarji so slavili po podaljšku in v seriji povedli z 2:0. Tretja tekma v soboto - ob 18:00 v živo na SK 2.

Popolnoma nezaslužena zmaga Jesenic! Njihov prvi gol je bil neregularen, saj je bil plošček zunaj igre, a so ga igralci s klopi potisnili nazaj na ledeno ploskev. Takrat se je tekma obrnila. Njihov vratar Saunders je priznal, da ni bil oviran pri zadetku za 3:1, ki ga je dosegel Hebar. Namesto 2:1 bi mi morali voditi s 3:0 in tekmo bi nato tudi dobili. Nikakor si nismo zaslužili poraza,” je po poročanju RTV po drugi tekmi dejal trener zmajev Jure Vnuk in dodal: “Ekipa je delovala fenomenalno in niti slučajno serija še ni končana. Napovedujem vojno! Če se bodo tako obnašali, se bo še mariskaj zgodilo na igrišču. Obnašanje njihovih igralcev na klopi je grozno. Zmerjajo nas. Sojenje je bilo pod vsako kritiko! Le nam so piskali prekrške.”

Za pomembno zmago Acroni Jesenic je v 76. minuti podaljška poskrbel Adis Alagić. “Vse skupaj se je začelo v zadnjih 15 minutah tekme na Jesenicah, v Tivoliju pa smo le nadaljevali. Očitno smo mislili, da smo predobri za tekmece. Nismo igrali po dogovoru. Vse skupaj se nam je maščevalo in to je velika šola za naprej. Olimpija je nevarna, igra na protinapade. Ta zmaga nam bo dala krila, a igra mora biti bolj enostavna,” je bil v nasprotju z Vnukom njegov stanovski kolega na klopi železerjev Gaber Glavič, razumljivo, veliko bolj zadovoljen z razpletom obračuna.

Sojenja ne bi preveč komentiral. Vsekakor je Bulovec dober sodnik, piskal je korektno. Pričakujem, da bo Čepon dobil dodatno kazen petih tekem zaradi naleta na Jezovška. Hokej je igra hitrosti in spretnosti in ne gradi se na stvareh, ki jih vidimo pri Olimpiji. Pravila so se spremenila, preveč kazni se dobi za takšen način igre. Tako se ne izplača igrati. Ne vem, kaj Jure Vnuk misli s temi obtožbami. Nikakršnih provokacij z naše strani ni bilo. Pri njih je bilo veliko dretja in cirkusa med tekmo,” je še dodal Glavič. Sodeč po dogajanju v Tivoliju lahko v soboto v Podmežakli pričakujemo zelo zanimivo dogajanje tako na kot izven ledene ploskve.