Savolainen razkril prvi reprezentančni seznam za SP

HZS

Selektor slovenske hokejske reprezentance Kari Savolainen je sestavil prvi spisek igralcev za priprave na letošnje svetovno prvenstvo divizije I v Budimpešti.

Reprezentanci bo s pripravami začela v petek, vendar na Bledu še ne bodo prisotni vsi igralci. Prvi pripravljalni obračun je na vrsti že v nedeljo ob 17. uri, ko se bo Slovenija v Celju pomerila s Hrvaško.

Pred prvenstvom v madžarski prestolnici, ki se začne konec meseca, bo Slovenija odigrala še prijateljski tekmi z Madžarsko in Avstrijo.

Nasprotniki Slovenije na prihajajočem prvenstvu bodo Velika Britanija, Madžarska, Kazahstan, Poljska in Italija. Napredujeta dve ekipi.

Seznam slovenskih reprezentantov:
Vratarji: Gašper Krošelj (Rodovre Mighty Bulls), Matija Pintarič (Rouen) in Rok Stojanovič (Lyon);

Branilci: Mark Čepon (Medveščak Zagreb), Aleš Kranjc (Eispiraten Crimmitschau), Žiga Pavlin (Česke Budejovice), Miha Štebih (Villacher SV) in Luka Vidmar (Fehervr AV19);

Napadalci: Boštjan Goličič (Grenoble), Anže Kuralt (Amiens), Aleš Mušič (Fehervar AV19), Ken Ograjenšek (Graz 99er), Žiga Pance (Dornbirner EC), Anže Ropret (Ujpesti TE), Robert Sabolič (Torpedo Nižnji Novgorod), Nik Simšič (Medveščak Zagreb), Jure Sotlar (Sterzing/Vipiteno), Rok Tičar (Sibir Novosibirsk), Jan Urbas (Fischtown Pinguins) in Miha Verlič (JYP).