Novak: Nihče me ne sili, da igram tenis

Uncategorized 9. Maj 201818:46 > 18:48
Clive Brunskill Getty Images

Najboljši srbski tenisač Novak Đoković je dejal, da se navzlic porazom premika v pravo smer. Đoković je izgubil v 2. krogu Mastersa proti Kylu Edmundu, kar je spet odprlo problematiko o njegovi prehitri vrnitvi na igrišča in lovljenju forme.

Novak Đoković je po dobri predstavi in zmagi proti Keiju Nišikoriju v prvem krogu, obračun proti britanski številki 1 Kylu Edmundu izgubil z 2:1 v nizih. 

“Jasno je, da sem razočarana zaradi poraza. Obenem pa sem zadovoljen z napredkov in nivojem svojega tenisa. Več kot očitno nekatere stvari še ne delujejo. Moram nadaljevati z delom in upam, da bo moja igra postala močnejša in da bom boljši. Predvsem na tako velikih turnirjih proti kvalitetnim nasprotnikom moram dvigniti nivo igre. Poskušal sem, a mi tokrat ni uspelo. Upam, da mi bo naslednjič,” je dejal Nole na novinarski konferenci. 

Srbski teniški igralec torej še vedno išče formo iz časov pred poškodbo komolca, a pravi, da nekaj, kar ni lepo, ni nujno slabo.

“Nisem odigral veliko dvobojev. Imel sem dva težka dvoboja na tem turnirju in kar nekaj je pozitivnih stvari, ki jih lahko izvlečem, pa čeprav nikoli ni lahko izgubiti tako zgodaj v turnirju. Ni konec sveta. S tem športom se ukvarjam že mnogo let in doživel sem uspehe, ki jih želim ponoviti. Za to sem hvaležen. Nihče me ne sili, da igram tenis, delam, kar mi je všeč. Tega si želim. Dokler bom zaljubljen v ta šport, bom nadaljeval.”

Đoković bo grenak priokus skušal popraviti že naslednji teden na Mastersu v Rimu.