Rafa: Poraz ni nobena drama

Clive Brunskill/Getty Images

Dominic Thiem je v četrtfinalu mastersa v Madridu prekinil izjemen niz Rafael Nadala, ki je po dvoboju priznal, da nad porazom niti približno ni navdušen, obenem pa niti ne preveč razočaran.

Od ponedeljka drugi igralec sveta Rafael Nadal v četrtfinalu proti Dominicu Thiemu ni bil na svojem prepoznavnem nivoju. Avstrijec je imel odgovor na vsa vprašanja “peščenega kralja”, ki vseeno ni bil preveč razočaran po porazu. “Nisem super srečen, ko zmagam, prav tako pa nisem super žalosten, ko izgubim. Ni drama izgubiti dvoboj,” je dejal Rafa in pohvalil igro Thiema: “Dominic ima velik potencial. Če igra dobro, moram jaz biti na veliko višjem nivoju, da bi ga premagal. Danes temu ni bilo tako. Tokrat je bil boljši od mene. So dnevi, ko ste dobri in so dnevi, ko vam nič ne gre od rok. Jaz danes žogice nisem čutil tako kot je treba. Mislim, da ne potrebujem ničesar spreminjati, zadovoljen sem. Imel sem 50 zaporednih dobljenih nizov na pesku in danes ni bil moj dan. To je del tenisa in športa na splošno.”


Thiem je na drugi strani sijal od sreče. “Bilo je potrebno, da odigram izjemen dvoboj, kar sem tudi naredil. Res potrebuješ dober dvoboj, da na pesku premagaš Rafo. Mislim, da je bilo zelo pomembno, da sem dvoboj tudi začel z miselnostjo, da ga lahko premagam. V Monte Carlu me je premagal s 6:0 in 6:2, zato je bilo pomembno, da grem na igrišče s pozitivnim odnosom, odnosom za zmago,” je bil zadovoljen Thiem, ki se bo v polfinalu pomeril s Kevinom Andersonom.