Ob 20.00 na SK1: Slovenci v lov na tako želeno zmago

OZS

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca bo jutri odigrala še peto tekmo v letošnji evropski ligi. Tekmeci naše izbrane vrste bodo Ukrajinci, varovanci selektorja Sama Miklavca pa si bodo pred domačim občinstvom v Mariboru skušali zagotoviti prve točke.

Na prvem medsebojnem srečanju v letošnji sezoni, ki so ga Ukrajinci in Slovenci odigrali v Ivano-Frankivsku, v okviru 2. kroga evropske lige, so bili uspešnejši tekmeci, in sicer s 25:23, 25:23 in 25:18. Prva dva niza sta bila izjemno izenačena, le v tretjem so bili ukrajinski odbojkarji boljši nasprotnik in tudi zato v slovenski vrsti upajo na bolj ugoden izid povratne tekme.

Na žalost imamo velike težave s poškodbami, a se s tem morda nekoliko preveč ukvarjamo. V nadaljnje se bo treba, če hočemo priti do te, tako želene, zmage, osredotočiti predvsem na našo igro in več pozornosti posvečati temu. V tem primeru mislim, da tudi zmaga ne bo izvzeta,” je dejal podajalec Matija Jereb, ki je na tekmi 4. kroga lige proti Turčiji, prvič po poškodbi lahko pomagal ekipi.

Slovenski odbojkarji po povratku iz Turčije niso imeli veliko časa za trening. Prvič so trenirali v petek, v soboto je bilo na sporedu prosto dopoldne, popoldan pa ekipo čaka predvsem uigravanje. Ne glede na štiri zaporedne poraze so fantje še naprej željni dokazovanja, kar potrjujejo tudi besede selektorja Sama Miklavca: “Vsi skupaj si želimo, da bi v evropski ligi vendarle prišli do zmage. Zavedamo se, da bomo morali popraviti predvsem sprejem začetnega udarca, upam pa tudi, da bomo še v ostalih elementi igrali vsaj za raven boljše. Stanje v ekipi je sicer dobro, prav tako tudi razpoloženje, motivacije igralcem vsekakor ne manjka.

Srečanje med Slovenijo in Ukrajino, pri kateri bosta glavni orožji znova kapetan Oleg Plotnitski in Vasil Tupči, ki sta na prvi tekmi skupaj dosegla kar 33 točk, se bo v mariborski dvorani Tabor začelo ob 20. uri. Neposreden prenos obračuna boste lahko spremljali na kanalu Sportklub 1.