Stolica: Črnic bo dodana vrednost, zagotovo

NK Olimpija Ljubljana

Ljubljančani so v pripravah na novo sezono zabeležili zmago in dva remija. Nazadnje so se predstavili proti madžarskemu podprvaku Ferencvarošu. Zmaji so bili boljši, podjetnejši, za zmago pa je zmanjkalo nekaj konkretnosti pred golom nasprotnika.

Igrali smo proti kakovostnemu nasprotniku, ki smo ga spravili v podrejen položaj, kar je zelo dober znak. Če lahko proti takšnemu nasprotniku nadzorujemo potek tekme, je to zelo dobro. Moramo še popraviti nekaj detajlov in biti bolj konkretni v zaključkih akcij, ampak glede na čas, ki smo ga imeli, sem zadovoljen s tem, kako napredujemo,” je po tekmi v Zalaegerszegu dejal trener zmajev Ilija Stolica.

Srbski strokovnjak je poln hvale na račun zavzetosti in karakterja njegovih igralcev. “Še vedno smo v fazi prilagajanja eni na druge. Fantje trdo delajo, igrajo v visokem ritmu, zdaj pa nas čaka taktični del priprav na Qarabag,” nadaljuje Stolica, ki je prvič v zeleno-belem dresu videl tudi krilnega napadalca Matica Črnica.

Trudim se nikogar izpostavljati, kajti nogomet je moštvena igra in samo na takšen način lahko pridemo do rezultata. S Črnicem smo dobili kakovostnega igralca. Dali mu bomo čas, da se vklopi v moštvo, nato pa bo dodana vrednost. Zagotovo,” je prepričan trener Olimpije.