Čehinji spisali nove strani zgodovine Wimbledona

Uncategorized 14. Jul 201821:11 > 21:28
Getty Images/Matthew Stockman

Češki teniški igralki Katerina Siniakova in Barbora Krejčikova sta osvojili Wimbledon v konkurenci ženskih dovjic. Aktualni zmagovalki Roland Garrosa sta bili pet let nazaj zmagovalki Wimbledona skupaj tudi v mladinski konkurenci.

Tretji nosilki iz Češke sta v finalu s 6:4, 4:6, 6:0 ugnali rojakinji Kveta Peschke / Nicole Melichar (slednja nastopa za ZDA). Za Krejčikovo in Siniakovo je to drugi naslov na največjih turnirjih, potem ko sta letos že osvojili Pariz. Dober mesec nazaj sta na igriščih Roland Garrosa v finalu ugnali japonski par Eri Hozumi / Makoto Ninomiya.

Zadnji igralki, ki sta pred tem osvojili tako Pariz, kot Wimbledon, sta bili leta 2003 Kim Clijsters in Ai Sugijama. Sta pa Katerina in Barbora edini tenisačici v zgodovini tekmovanj All England Cluba, ki sta slavili kot mladinki in nato uspeh ponovili, kot članici!

V moški konkurenci parov sta se turnirske zmage veselila Jack Sock in Mike Bryan, ki sta v finalu s 3-2 v nizih ugnala navezo Michael Venus / Raven Klaasen. Zadnji niz sta Američana dobila z izidom 7:5.