David Rodman se vrača na Jesenice!

Uncategorized 1. Avg 201820:29 > 20:34
HDD Jesenice

Sij Acroni Jesenice bo v naslednji sezoni okrepil tudi eden najvidnejših slovenskih hokejistov zadnjega desetletja David Rodman. Potem ko je njegov starejši brat Marcel prav ta teden sporočil, da končuje kariero, pa se bo 34-letni David vrnil v okolje, kjer je začel profesionalno hokejsko pot.

Na Jesenice se vrača David Rodman, ki je za slovensko reprezentanco odigral več kot 65 tekem, igral je v najboljših evropskih ligah (EBEL, DEL2, Allsvenskan, Francija), v letošnji sezoni pa bo zopet oblekel dres železarjev.

D.Rodman je dres HDD Jesenic za kratek čas že oblekel v sezoni 2016/2017, po štirih odigranih tekmah pa je odšel v Francijo, kjer je igral vse do letošnje sezone. V Grenoblu je bil eden izmed najboljših posameznikov, na 92 tekmah je dosegel kar 109 točk (26 zadetkov, 83 asistenc). Za slovensko reprezentanco je igral na številnih svetovnih prvenstvih in na Olimpijskih igrah. Predsedniku Anžetu Pogačarju se je s podpisom pogodbe vendarle izpolnila želja: “Veseli me, da smo uspeli domov vrniti Davida Rodmana, ki bo za našo mlado ekipo velika okrepitev! Njegov prihod je dokaz, da imamo visoke ambicije, ter, da si želimo nadgraditi lansko zelo uspešno sezono. Hvala Davidu, ki je razumel naše finančne zmožnosti, zavrnil bogatejše ponudbe iz tujine in se pridružil naši ekipi.” David, ki je danes že opravil trening na suhem in na ledu, bo v letošnji sezoni eden izmed ključnih igralcev, prepričani pa smo, da bo s svojimi izkušnjami in karizmo doprinesel k pozitivnemu vzdušju v garderobi.