Ob 20:00 na SK 3: Slovenke začenjajo proti Izraelu

Uncategorized 13. Avg 201816:26 > 16:34
OZS

Slovenska ženska odbojkarska izbrana vrsta bo nocoj, v Mariboru, igrala prvo tekmo kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2019. Tekmice naših deklet bodo Izraelke. Tekmo proti Izraelu (ob 20:00 na SK 3) in tudi vse ostale tekme kvalifikacij si boste lahko ogledali na naši televiziji.

Slovenska reprezentanca je včeraj odigrala še zadnjo v vrsti pripravljalnih tekem, tekmice so bile Azerbajdžanke. Pred tem so se naše odbojkarice v četrtek pomerile s Finsko, v sklopu priprav pa so odigrale še tekme z Italijo in Poljsko. Z doslej videnim je selektor Alessandro Chiappini precej zadovoljen: “Včeraj smo odigrali zadnjo pripravljalno tekmo in tudi cel prejšnji teden je bil za nas pomemben, saj smo igrali prave tekme in smo lahko videli, kako je videti naša ekipa. Lahko rečem, da igramo precej, precej bolje kot prej, imamo še nekaj težav pri nadzorovanju poteka tekme, saj naredimo nekaj nepotrebnih napak. A to pač je značilnost mlade ekipe, kakršno imamo. V sredo nas čaka prva uradna tekma. Zelo smo zadovoljni s tem, kar smo doslej naredili in pripravljeni začenjamo tekmovanje.”

Izraelke so sicer tretje nosilke kvalifikacijske skupine A, v kateri poleg Slovenije igrata še Belgija in Islandija. Italijanski strateg na slovenski klopi večkrat poudarja, da je prva tekma vedno najtežja, a je prepričan, da so njegove varovanke na izziv dobro pripravljene: “Uspeli smo pridobiti posnetke Izraelk, ki so pokazali, da bomo morali igrati zelo agresivno, sploh pri začetnih udarcih, morali pa bomo biti tudi zelo disciplinirani v bloku in v obrambi. Na to se moramo najbolj osredotočiti. V zadnjem delu priprav nam je šlo dobro tudi v igri za menjavo. Upam, da bo tako tudi v prihodnje in da bo vse tako, kot želimo.”

Chiappiniju bodo v sredo na voljo vse igralke s seznama, z izjemo korektorice Darje Eržen, ki ima težave z ramenom. Bosta pa debi v članski vrsti dočakali dve odbojkarici iz mladinskega pogona, Alja Jerala in Brina Bračko, jedro ekipe pa, glede na lansko sezono, v kateri so Slovenke presenetile z uvrstitvijo v 3. krog kvalifikacij za svetovno prvenstvo in navdušile s srebrom na svetovnem prvenstvu do 23 let, ostaja večinoma nespremenjeno.

OZS

“V ekipi je zelo dobro vzdušje. Dobro smo trenirale in mislim, da smo od maja dalje opravile zelo veliko število treningov in imele vmes prostih le deset dni. Mislim, da smo trenutno dobro pripravljene in v dobri formi. Imele smo tudi veliko pripravljalnih tekem. V Milanu smo odigrale štiri tekme s tamkajšnjo člansko reprezentanco do 23 let, potem odšle še na Poljsko in se trikrat pomerile s člansko ekipo. Na teh tekmah smo dobile občutek, da smo zelo dobro uigrane, čeprav nam vseeno manjka še nekaj treningov. Malo se nam že pozna utrujenost, ampak mislim, da smo na tekmo proti Izraelu dobro pripravljene. Tekme se zelo veselimo. Upam, da bo na tekmo prišlo čim več ljudi, da nas bodo spodbujali in vsekakor pričakujemo oz. upamo na zmago,” je zaključni del priprav pokomentirala Iza Mlakar.

Njene besede je potrdila reprezentančna srednja blokerka Saša Planinšec, še ena od nosilk slovenske vrste: “Vzdušje v ekipi je dobro, vse se že zelo veselimo sredine tekme. Priprave potekajo že vse od maja in smo zares vesele, da se tekma bliža. Odigrale smo veliko število pripravljalnih tekem, na katerih smo lahko ugotovili vse naše slabosti v igri in stvari, ki jih moramo popraviti, tako da mislim, da smo kar dobro pripravljene na Izraelke.”

Srečanje v mariborski dvorani Tabor se bo začelo ob 20. uri, vstop pa je prost.