Del Potro in Đoković v četrtfinale

Clive Mason/Getty Images

Juan Martin del Potro je po dvodnevnem dvoboju vendarle prišel do četrtfinala Cincinnatija. Po treh setih je bil boljši od Nicka Kyrgiosa. Tudi Novak Đoković je z zmago nad Grigorjem Dimitrovim napredoval v nadaljnje tekmovanje.

Juan Martin del Potro se je uvrstil v četrtfinale Mastersa v Cincinnatiju z zmago proti Nicku Kyrgiosu, v dvoboju, ki sta ga igralca začela v četrtek zvečer, končala v petek.

Argentinec je slavil s 7:6, 6;7, 6;2, imel pa je že priložnost, da bi tekmo zaključil v taj brejku drugega niza, a je Kyrgiosu uspelo izboriti si tretji niz.

Del Potro bo čez nekaj ur igral dvoboj z Davidom Goffinom. Ta bo šel v petek na teren dvakrat, pred tem je premagal Kevina Andersona s 6:2, 6:4.

Đoković je do zmage nad Dimitrovim prišel z 2:6, 6:3, 6:4, vsega po dveh urah in 20 minutah igre. Del dvoboja, ki je bil odigran v petek je trajal samo po ure. Po Novakovem vodstvu z 2:1 v tretjem nizu je so dvoboj prekinili zaradi dežja v četrtek.

Novaka čez nekaj ur čaka srečanje s Kanadčanom Milošem Raonićem, ki se je uvrstil v četrtfinale preko rojaka Denisa Shapovalova s 7:6 (8:6), 6:4.