Težko prigarani zmagi za Đokovića in Federerja

Alex Grimm, Getty Images Sport

Roger Federer in Novak Đoković sta se uvrstila v polfinale turnirja Masters v Cincinnatiju. Za preboj med najboljše štiri sta potrebovala več kot dve uri. Đoković se bo pomeril s Hrvatov Čiličem, Švicar pa z Davidom Goffinom.

Na zadnjem četrtfinalnem obračunu je Roger Federer po maratonskem dvoboju ugnal prav tako Švicarja Stana Wawrinko, ki se je zelo dobro upiral drugemu igralca sveta. Slednji je celo dobil prvi niz po podaljšani igri s 7:2. Gledalci so podaljšano igro videli tudi v drugem nizu, tisto bolj zanimivo pa je dobil Fedex z 8:6. Zadnji niz pa je bil zanj bolj kot ne lahko delo, saj ga je dobil s 6:2 in se veselil zmage po dveh urah in 19-minutah.

Prav tako je za preboj v polfinale tri nize potreboval Novak Đoković, ki je izločil Miloša Raoniča. Srb je dobil prvi niz s 7:5, drugega je izgubil s 4:6, v zadnjem pa je bil znova boljši s 6:3. V polfinalu ga čaka Hrvat Marin Čilić, ki je bil boljši od Španca Pabla Carenna-Busto s 7:6, 6:4.

Švicarja pa v polfinalu čaka obračun z Belgijcem Davidom Goffenom, ki je ugnal Juana Martina del Potra. Gledalci so videli dve podaljšani igri, obe sta pripadli Goffinu s 7:5, 7:4.