Slovenski odbojkarji spoznali dvorano v Firencah

FIVB

Za slovenskimi odbojkarji je prvi trening v Firencah, kjer so preizkusili dvorano Nelson Mandela Forum. V njej se bodo naši fantje v okviru skupine A srečali z Dominikansko republiko, Japonsko, Belgijo, Argentino in Italijo.

OZS

Slovenski selektor Slobodan Kovač je uro in pol treninga izkoristil predvsem za spoznavanje dvorane, v kateri so naši odbojkarji že našli občutek. “Dvorana je malce drugačna, predvsem je strop nekoliko nižji, še vedno pa dovolj visok, da se lahko igra odbojko na tej ravni. Po dolgi poti je prvi trening vedno težek, a pomembno je, da se privadiš na dvorano, da dobiš občutke, da vidiš specifiko, kje so luči, kje so tribune, kje bodo gledalci. Nekako potem vidiš, kaj se bo na tekmi dogajalo in mislim, da je to zelo pomembno,” je po uvodnem treningu v dvorani Nelson Mandela Forum, ki sprejme 7.500 gledalcev, dejal Jan Klobučar in dodal: “Jutri imamo še en dan časa, da se malo spočijemo in potem se začenja zares.”

OZS

“Za nami je dolga pot, saj smo do Firenc potrebovali približno sedem ur vožnje. Po krajšem počitku smo opravili že prvi trening, s katerim sem osebno zadovoljen. Pričakovano je bila intenzivnost nižja kot sicer, namen je bil, da se privadimo dvorani,” je občutke po prvem treningu opisal reprezentančni korektor Tonček Štern, ki si kruh služi prav v Italiji, a v tej dvorani doslej še ni igral: “Prva italijanska liga kluba v Firencah nima, tako da v tej dvorani še nisem bil. So pa občutki po treningu dobri. Jutri nas čaka še fitnes in še en trening, potem pa je čas, da se že pripravimo na tekmo proti Dominikanski republiki.”

Slednja v skupini A velja za edino ekipo, ki naj ne bi bila dorasel tekmec ostalim reprezentancam. Dominikanci so namreč na svetovnem prvenstvu nazadnje nastopili leta 1974, nanj pa so se tokrat uvrstili potem, ko so se uvrstili v finale prvenstva NORCECA, na katerem nastopajo države iz Severne in Srednje Amerike ter Karibov.

Obračun z Dominikanci, s katerimi se Slovenci, sicer edini novinci na svetovnem prvenstvu, na uradnih tekmovanjih doslej še niso srečali, bo na sporedu v sredo, 12. septembra, ob 17. uri.