SP: Proti Brazilcem po vstopnico za med najboljših šest

Uncategorized 22. Sep 201810:49 > 11:02
OZS

Slovensko odbojkarsko reprezentanco na SP v Bologni danes ob 20.30 uri čaka najpomembnejša tekma te generacije doslej.

OZS

 V Bologni se bo četa Slobodana Kovača udarila z aktualnim olimpijskim prvakom Brazilijo, tekma pa bo odločala, ali se bodo Slovenci še približali uvrstitvi med šest najboljših reprezentanc na svetu, kajti v primeru uspeha, bi imeli pred zadnjim krogom drugega dela 14 ali 15 točk.

Po včerajšnji fantastični predstavi proti Belgiji v prvi tekmi drugega dela, se bodo Slovenci vsekakor lahko pogumno podali v boj za med najboljših šest. Če se jim ne posreči, jim tega verjetno nihče ne bi zameril, saj pred prvenstvom naše izbrane vrste strokovnjaki niso pričakovali v boju za kolajne.

Brazilija, olimpijska prvakinja je včeraj s 3:0 ugnala Avstralijo, danes ob 20.30 pa jih torej čaka tekma za prvo mesto v skupini F in s tem neposredno vozovnico v tretji del tekmovanja.

“Izboljšati moramo predvsem napad, na servis in blok-obrambo ter tudi na protinapad nimam večjih pripomb,” je pred današnjim dvobojem povedal selektor Kovač. Gregor Ropret, podajalec Slovenije, je optimističen: “Včerajšnja predstava dokazuje, da smo pravi, da imamo glave na mestu in imamo kakovost za uvrstitev med najboljših šest ekip na svetu.”

Tekmo leta naših odbojkarjev si boste lahko ogledali na programu Sportklub 1. Če Slovenija premaga Brazilce, potem bi za uvrstitev med najboljših 6 na svetu (verjetno) zadostovala jutrišnja zmaga proti Avstralcem s 3:0 ali 3:1 v nizih.