Tuchel kaznoval Mbappeja in Rabiota

Josef Bollwein - Sepa Media/Bongarts/Getty Images

Čeprav je PSG z zmago proti Marseillu z 2:0 zabeležil enajsto zmago na ravno toliko odigranih tekmah v Ligue 1, so bile težave znotraj ekipe, zaradi katerih Kylian Mbappe in Adrien Rabiot omenjenega derbija nista začela v prvi postavi.

Trener Thomas Tuchel je po tekmi spregovoril o odsotnosti sicer dveh standardnih članov začetne enajsterice PSG-ja. “To je bila disciplinska odločitev. Gre pa za situacijo, ki se je zgodila pred tekmo,” je pojasnil Nemec. 

Canal+ je poročal, da sta oba igralca zamujala na zbor pred tekmo, kar naj se ne bi zgodilo prvič. Tuchel je s kaznijo želel okrepiti svojo avtoriteto in disciplino znotraj ekipe dvigniti na višji nivo.

Parižani v Ligue 1 blestijo, kar pa ne moremo reči za Ligo prvakov, kjer po polovici skupinskega dela še niti približno nimajo zagotovljenega napredovanja v izločilne boje.

Mbappe je na derbiju proti Marseillu v igro prišel v 62. minuti in štri minute kasneje zadel za 1:0, končni izid pa je v sodnikovem podaljšku postavil Julian Draxler.

PSG ima v Ligue 1 popolnih 33 točk oziroma osem več od drugega Lilla, medtem ko je v skupini C Lige prvakov tretji s štirimi točkami.