Federer: "Zakaj menjati London?"

Clive Brunskill, Getty Images

Jutri se v Londonu začenja zaključni Masters sezone, ki ga od leta 2009 gosti britanska prestolnica. Glede na to, da se bo lokacija leta 2021 preselila drugam, so udeleženci finala izrazili svoje mnenje o tej spremembi.

ATP je avgusta zainteresirana mesta spodbudil, naj se prijavijo na organizacijo zaključnega masters turnirja, na katerem sodeluje osem najboljših igralcev posamezne sezone.

Čeprav je bil London s svojo O2 Areno v zadnjih desetih letih zelo priljubljen gost, tako pri navijačih, kot igralcih samih, pa bo priložnost krovna organizacija ponudila nekomu drugemu.

Legendarni Švicar Roger Federer je v Londonu slavil dvakrat (2010 in 2011) in vsekakor ni med tistimi, ki komaj čakajo selitev: “Če lokacija ostaja London, bo to super. Navijači kar derejo na tribune, uprava O2 Arene je zadovoljna, le zakaj ne bi ostali tu? Ne vidim razloga za spremembo, razen če res obstaja nek kraj, kjer si res noro močno želijo organizacijo. Nekaj takega smo videli tudi v Šanghaju,” je dejal Federer.

Problematiko nove lokacije zaključnega mastersa je omenil tudi Novak Đoković: “Ne bi želel spreminjati mesta, čeprav je takšen verjetno koncept. To je največji dogodek, ki ga organizira ATP in menim, da je to edinstvena promocija za tenis. Deset let v enem in istem mestu je res veliko, pa to nima nikakršne povezave z Londonom. Tukaj sem dosegal fenomenalne rezultate in zato se mora mene zadnjega vprašati, ali bi rad, da nadaljujemo tukaj,” pravi Srb, ki je pokal za zmago tu dvignil kar štirikrat (2012, 2013, 2014 in 2015).

Đoković bo svoj prvi dvoboj v skupini “Kuerten” odigral v ponedeljek ob 21. uri proti Johnu Isnerju (SK1). Dan prej bosta turnir odprla Kevin Anderson in Dominic Thiem, kasneje pa bosta zaigrala Kei Nišikori in Federer (SK2)