Odbojkarji po polfinale, odbojkarice v Evropi

Uncategorized 13. Nov 201811:38 > 11:43
GEN-i Volley

V odbojkarskem pokalu bomo v sredo spremljali povratne obračune četrtfinala, ki bodo odločali o štirih polfinalistih. Pri dekletih se GEN-I Volley in Formula Formis vračata na evropski parket.

 Aktualni slovenski pokalni prvaki, odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana, na prvi tekmi četrtfinala niso imeli veliko težav s Šoštanjem Topolšico, gladko zmago pa v ljubljanskem taboru pričakujejo tudi na povratnem srečanju. Z izjemo drugega niza, ki so ga na gostovanju oddali tekmecem, so tudi odbojkarji Salonita Anhovo dokazali, da so močnejši nasprotniki od GEN-I Volleyja.

Zanimiv obračun se obeta v Kamniku, kjer bo Calcit Volley, sicer aktualni podprvak, gostil Maribor. Štajerci v prvenstvu igrajo zelo dobro in so bili tudi že na prvi četrtfinalni tekmi nevaren nasprotnik varovancev Aleša Hribarja. Zadnji četrtfinalni par tvorita ekipi SIP Šempeter in Črnuče. Po prvi tekmi so v boljšem položaju Ljubljančani, ki so prvi obračun dobili s 3:1.

 Pri dekletih pokalnih tekem tokrat ne bomo spremljali, saj je jutrišnji dan rezerviran za nastope v evropskem pokalu CEV Challenge. V njem imamo Slovenci pri ženskah kar tri predstavnike, pri čemer so odbojkarice Calcit Volleyja že uvrščene med najboljših 32 ekip. Na dobri poti v drugi del tekmovanja sta tudi GEN-I Volley in Formula Formis. Novogoričanke so na gostovanju pri slovaškem Strabagu iz Bratislave po napetem prvem nizu strle odpor domače vrste in se na koncu veselile prepričljive zmage s 3:0. Tokrat se bodo s Slovakinjami pomerile v domači dvorani, za napredovanje pa potrebujejo dva osvojena niza.

 Pred, vsaj na papirju, nekoliko težjo nalogo so odbojkarice Formule Formis, ki so z dobro igro na prvi tekmi presenetile eno najboljših madžarskih ekip v zadnjih letih, Vasas Obudo. Rogožanke se v Budimpešto odpravljajo po dva osvojena niza, ki bi jim prinesla preboj v drugi del tekmovanja.