Federer: "Rafa je favorit številka 1"

Getty Images/Cameron Spencer

Roger Federer je bil zadovoljen po sicer tesni zmagi nad Američanom Evansom s 7:6 (5), 7:6 (3), 6:3. Opredelil se je za favorita turnirja in izpostavil še druge mladeniče.

Na vprašanje, ali ga je nasprotnik s čim presenetil, je odgovoril:

“Ni, visoko vrednotim njegovo igro, to že veste. Menim, da je dober igralec. Gledal sem nekaj njegovih dvobojev v preteklosti in videl, da lahko nasprotnikom povzroča težave. Ima odličen ‘slice’, zna se braniti. Proti njegovi taktiki je težko igrati, a bila je zanimiva tekma, všeč mi je bilo, užival sem …”

O novih Dunlopovih žogicah, za katere nekateri tenisači menijo, da so pretežke, še posebej ponoči, je Federer dejal:

“Definitivno so drugačne od tistih, s katerimi smo igrali v preteklih letih. Slišal sem mnenja drugih o tem.Ponoči ‘spin’ ne pride tako močno iz loparja. Potrebno bo iti čez obdobje prilagajanja. V Perthu je teren hitrejši. Nekaj stvari se je spremenilo, organizatorji so odločili, da bodo finale in oba polfinala v nočnih terminih. V vsakem primeru bi želel malo hitrejši teren za te dvoboje. Če bo teren počasen, se žogice ne bodo dobro premikale,” je pokomentiral Federer.

Novak Đoković je ob začetku leta dejal, da so prvi trije/štirje nosilci favoriti za osvojitev letošnjega Australian Opna. Kaj pa o tem meni Roger:

“Da, mislim, da je tako. Mi trije, Novak, Rafa in jaz, vemo, kako se osvajajo Slami. Rafa je favorit št. 1, ni zanima me, kako se počuti. Novak je vedno favorit na trdih podlagah oz. favorit je na vsakem terenu, na katerem se počuti 100%, in če igra kot lansko sezono. Jaz pa sem tu najbrž samo zaradi dejstva, da sem osvojil veliko naslovov na Wimbledonu in  v drugih mestih. Vedno sem v tem miksu favoritov,” je povedal Federer in dodal:

“Tukaj je še nekaj drugih odličnih fantov, brez dvoma. Menim, da je je Alexander Zverev po zmagi na Mastersu v Londonu eden od kandidatov za najvišjo uvrstitev. Čeprav nima nobenega Grand Slama, bo tukaj gotovo prišel daleč.”