Fritz brez možnosti proti Federerju

Scott Barbour, Getty Images Sport

Tretji igralec sveta Roger Federer se je brez večjih težav uvrstil v osmino finala OP Avstralije, potem ko je v tretjem krogu odpravil Američana Taylorja Fritza. Marija Šarapova je v treh nizih izločila branilko naslova Caroline Wozniacki.

Roger Federer je v svoji jubilejni 100. tekmi na igrišču Roda Laverja za zmago potreboval vsega 88 minut. Švicar je 50. igralca na lestvici ATP Taylorja Fritza odpravil s 6:2, 7:5 in 6:2, v naslednjem krogu pa ga čaka 14. nosilec Stefanos Tsitsipas, ki je bil od Nikoloza Basilashvilija boljši s 3:1.

Fritz se je Federerju še najbolj upiral v drugem nizu, ko je pri izidu 5:5 izgubil svoj servis, v naslednji igri pa ni uspel ogroziti servis Švicarja za morebitno izenačenje.

Še naprej navdušuje tudi Tomaš Berdych. Čeh je bil tokrat s 3:1 boljši od neugodnega Diega Schwartzmana, Grigor Dimitrov pa prav tako ni dopustil presenečenja proti Thomasu Fabbianu – 7:6, 6:4, 6:4.

Še naprej odlične predstave v Avstraliji kaže tudi Marija Šarapova. Rusinja je v 3. krogu po dveh urah in pol strla branilko naslova Caroline Wozniacki s 6:4, 4:6 in 6:3. Šarapovo v osmini finala čaka domačinka Ashleigh Barty.