Nadal prek De Minaura do 250. grand slam zmage

Cameron Spencer, Getty Images

Tretje leto zapored in dvanajstič v karieri se je Rafael Nadal uvrstil v osmino finala OP Avstralije. Španec je v tretjem krogu odpravil mladega domačina Alexa de Minaura s 6:1, 6:2, 6:4. Epski povratek Marina Čilića.

Drugi igralec sveta je izkoristil šele šesto žogico za zmago, da bi prišel do tretjega zaporednega slavja proti igralcem iz Avstralije v letošnjem letu v Melborunu.

Rafael Nadal je bil še posebej prepričljiv v prvih dveh nizih, ko je nasprotniku prepustil samo tri igre. Čeprav je bil Španec ranljiv na drugi servis, 19-letniku ni dopustil, da bi prišel do breaka v celotnem dvoboju.

Rafa je od začetka zaigral agresivno, že v drugi igri napadel servis nasprotnika, vendar ni izkoristil niti ene od štirih priložnosti za odvzem servisa. Vseeno je nato do konca prvega niza nanizal pet iger zapored.

Podobno je bilo tudi v nadaljevanju. Nadal je nadziral potek dogodkov, bil zelo prepričljiv pri servisu in prepričljivo slavil tudi v drugem nizu.

S pomočjo tribun je De Minaur v tretjem nizu poskušal priti do presenečenja, a izgubil igro na svoj servis že v prvem nizu, kar je bilo dovolj za Nadala, da je prišel do 250. zmage na turnirjih za grand slam.

Španca v naslednjem krogu čaka Tomaš Berdych, ki je s 3:1 v nizih odpravil Diega Schwartzmana.

V najbolj zanimivem obračunu dneva je Marin Čilić proti Fernandu Verdascu že zaostajal z 0:2 v nizih, a uspel poskrbeti za epski preobrat. Hrvata v osmini finala čaka Roberto Bautista-Agut.