Novak: "Zanima me, kakšno je Keijevo novo orožje zame"

Cameron Spencer, Getty Images

Najboljši tenisač sveta Novak Đoković se po uvrstitvi v četrtfinale Australian Opna in zmagi nad Danilom Medvedevom dobro počuti in pričakuje še boljše dvoboje v nadaljevanju prvega Grand Slama v sezoni.

Srbski tenisač je proti 19. igralcu sveta slavil z rezultatom 6:4, 6:7 (5-7), 6:3, 6:3, po treh urah in 19 minutah dvoboja v Melbournu. V tretjem nizu je Đoković padel, pa je novinarje zanimalo, če bi to lahko vplivalo na nadaljevanje turnirja.

V zadnjih 20 minutah tekme se nisem najbolje počutil. Jutri čez dan bomo videli, kako bo telo reagiralo, a sem prepričan, da bom dobro okreval in bom pripravljen za naslednji dvoboj. To ni bil nek poseben padec, samo malo sem si raztegnil hrbet, nič pomembnega,” je pomiril novinarje Novak.

Prvi tenisač sveta je imel med dvobojem v Melbournu odlično podporo s tribun, predvsem v ključnih trenutkih.

“Podpora občinstva je bila neverjetna za naju oba. Publika je sijajna. Želim se zahvaliti vsem, ki so tako dolgo ostali na dvoboju, ki je trajal krepko čez polnoč. Imam odlično podporo in presrečen sem, veliko Srbov je v Avstraliji, ki so me prišli spodbujat,” je dejal Novak.

Đokovićev naslednji nasprotnik bo Kei Nishikori, ki je do četrtfinala prišel z zmago nad Pablom Carreno Bustom.

Kei je odigral maratonski dvoboj proti Carrenu Bustu. Čestitam mu za vrnitev v igro in preobrat. Je zelo talentiran igralec, eden najhitrejših tenisačev na turnirju in zelo je vztrajen. Zelo ga spoštujem, že večkrat sva se pomerila, enkrat že v četrtfinalu. Vendar pa je vsako leto različno, vsak dvoboj drugačen, tako da pričakujem, da ima zame pripravljeno kakšno novo orožje,” je pojasnil Đoković in dodal:

“Igrala sva na različnih podlagah in premagal sem ga, a vsi ti dvoboji so bili zelo težki, zato tudi zdaj pričakujem težek boj.”