Nadal zmlel Tiafoeja za šesti polfinale v Melbournu

Uncategorized 22. Jan 201912:56 > 12:56
Cameron Spencer, Getty Images

Španec Rafael Nadal je brez težav odpravil 21-letnega Američana Francesa Tiafoeja in se še šestič v karieri prebil v polfinale uvodnega grand slama sezone. Rafa je slavil s 6:3, 6:4 in 6:2.

Obračun na Rod Laver Areni je trajal vse uro in 49 minut, videli pa smo popolno prevlado trenutno drugega tenisača na svetu. Mladi Američan je imel nekaj priložnosti v drugem nizu, a jih ni izkoristil, zato je proti Nadalu ostal brez osvojenega niza.

Oba tenisača sta skozi celoten obračun odlično servirala. Skupno smo videli 24 asov, nihče pa ni napravil dvojne napake. Kljub temu je bil Rafael Nadal na drugi servis Tiafoeja zelo nevaren, Španec pa je izkoristil vsako ponujeno priložnost in na koncu s štirimi brejki prišel do zanesljive zmage.

Rafa je obračun sklenil z 29 winnerji in 23 neizsiljenimi napakami, Američan pa je imel 24 neposrednih točk in 34 napak. 

Zmagovalec 17 turnirjev za grand slam je v prvem nizu izkoristil neprepričljivo igro nasprotnika in htiro povedel s 3:0. To je bilo dovolj, da je osvojil prvi niz, potrebno pa je dodati, da je bil Tiafoe v nadaljevanju enakovreden tekmec.

Drugi niz je postregel z ostrim bojem z osnovne črte, znova pa je Nadal hitro prišel do brejka. Prvo priložnost za kaj takega si je v četrti igri pripravil tudi Američan, a ga je Nadal zaustavil z dvema sijajnima udarcema ob vzdolžni črti. Španec je nato do konca niza brez težav nadziral potek dogajanja.

Tiafoe je tudi v zadnjem nizu nekajkrat demonstriral svoje pošastne udarce, a tokrat kar dvakrat izgubil igro na svoj servis, kar je pomenilo, da se je Nadal na koncu brez večjih težav uvrstil v 30. polfinale na turnirjih za grand slam.

Za finale se bo pomeril z grškim čudežnim dečkom Stefanosom Cicipasom, velja pa dodati, da je Nadal v Melbournu le enkrat izgubil v polfinalu. To se je zgodilo leta 2008, ko ga je zaustavil Jo-Wilfried Tsonga.